Web Analytics

„Mi-a cerut gardă de corp. A zis că, dacă nu-i dau, o să-şi bage gardă personală, pentru protecţie”

de | 2.09.2022 10:50 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Primarul din Merişani revine cu declaraţii în scandalul în care o angajată susţine că e hărţuită

V-am relatat săptămâna trecută despre un scandal izbucnit la Primăria Merișani. O proaspăt angajată a acestei instituții, fostă jurnalistă, a recunoscut într-un comentariu pe Facebook că este hărțuită la serviciu de edilul-șef al comunei. Cum o hărțuiește nu știm de la dânsa, fiindcă doamna Ramona Voiculescu, de câte ori am contactat-o, a refuzat să dea declarații. „Dumneavoastră chiar credeți că eu doresc să vorbesc despre acest subiect?!” – atât a avut de spus vinerea trecută. Alții, însă, din contră, vorbesc, iar printre ei este și cel acuzat de hărțuire, adică primarul Luigi Ionescu.

„Mi-a făcut plângere”

Pe scurt, edilul-șef din Merișani se plânge că are mari probleme cu angajata lui de la Stare Civilă, care nu îl ascultă și care, de fapt, dorește detașarea, deși e abia venită pe post. Starea aceasta de tensiune a degenerat recent, atunci când primarul a cedat nervos. „Mi-am ieșit din pepeni. Am ridicat tonul la ea, m-a înregistrat, iar eu, când am văzut asta, am dat-o afară pe ușă. Știe tot județul despre ea! Mai are să mă sune domnul Iohannis!” – ne-a declarat atunci Luigi Ionescu.
Primarul nu vrea să-i acorde detașarea, spunând că are nevoie de ea la serviciu. Ruptura pare, însă, ireparabilă, având în vedere că doamna Voiculescu i-a făcut plângere penală. „Da. Mi-a făcut plângere. Azi (vineri, 26 august – n.n.) am fost la polițist” – ne-a declarat primarul, care a continuat să ne relateze ce face angajata sa la serviciu: „Mi-a cerut gardă de corp. A zis că, dacă nu-i dau, o să-și bage gardă personală, pentru protecție. Și atunci, eu cum mai vin la Primărie, că sunt în aceeași găleată, cum s-ar spune? Ar trebui să mă preia cineva de la poartă, nu? Fiindcă altfel poate spune că s-a întâlnit cu mine, că am hărțuit-o…”

Citește și „Am ridicat tonul la ea, m-a înregistrat, iar eu, când am văzut asta, am dat-o afară pe uşă!”

„O să-l trec pe domnul Enescu pe statul de plată; ia și spor de zonă”

Tot de la edilul-șef am aflat că Ramona Voiculescu vrea să se transfere la Primăria Oarja. Și că, în acest sens, e sprijinită de Cosmin Enescu, angajat al Prefecturii Argeș și președinte al Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici, care e văzut destul de des pe la Primăria Merișani. Este vorba despre același domn Enescu despre care doamna Voiculescu a spus că îi reprezintă interesele în acest caz, dar care – la întrebările noastre – a declarat că „nu s-a întâmplat absolut nimic la Primăria Merișani”.
„Vrea să se detașeze la Oarja, pe Achiziții Publice. Am adresă de la Primăria de acolo, că i-a promis domnul primar, că au nevoie… Ideea e că n-o mai ia nimeni… Cine-ar mai lua o asemenea angajată?! Deci, a venit domnul Enescu și a plecat cu el. A zis că îi e frică de mine. Aveam ședință de Consiliu Local. Am chemat-o, a venit în sală, s-a certat cu mine, a ieșit, s-a suit în mașină la domnul Enescu și a plecat cu el. Era cu bagajul, cu tot… S-a dus la Oarja. Apoi, la Tribunal.
Eu stau și mă întreb dacă domnul Enescu e pontat în Prefectură. Că pe la noi, pe la Primăria Merișani, a tot venit. A fost și pe 3 august, și pe 25 august… Cum facem? O să vorbesc cu domnul prefect, ca reprezentant al Guvernului în județ, că poate o să-l trec pe domnul Enescu pe statul de plată; ia și spor de zonă, ia salariu mai mare” –
a comentat cu ironie această situație primarul Luigi Ionescu.

Citește și Bărbatul bătut de Dani Mocanu spune că manelistul i-ar fi oferit 600.000 euro în schimbul tăcerii

Citește și Exclusiv. Motivarea sentinţei în dosarul tânărului mutilat în trafic de un buldoexcavator al firmei lui Cătălin Spătaru

Flori Grigoraş susţine că patru ani a fost hărţuită la CJ Argeş!

Despre acest caz de hărțuire la serviciu am încercat să aflăm mai multe de la Flori Grigoraș, consultant în materie de proiecte cu fonduri europene. De ce? Fiindcă – așa cum am mai spus – de la reacția acestei doamne și de la comentariile pe care le-a generat pe pagina sa de Facebook am pornit ancheta noastră.
Flori Grigoraș nu știe de ce Ramona Voiculescu nu vorbește cu presa despre stresul prin care trece: „Nu e treaba mea. Ține de fiecare modul în care dorește sau nu să se exprime. Dar tot mai multe femei și bărbați au prins curaj și vorbesc despre ce li se întâmplă la locul de muncă”.

Iar una dintre aceste femei care susține că, timp de patru ani, a suportat un adevărat calvar este chiar… Flori Grigoraș.
„Eu nu numai că eram considerată parașuta instituției, ci eram și hărțuită în fața colegilor. Eram sunată acasă în afara programului de serviciu, pe telefonul fix, și eram beștelită în prezența copiilor, uneori ei răspunzând apelurilor…” – a scris ea pe Facebook.
Perioada la care face referire era 2004-2008, iar instituția – Consiliul Județean. Cine a hărțuit-o pe Flori Grigoraș la acea vreme, după ce ea divorțase? Erau câțiva șefi (unul trecuse de al doilea divorț) cărora nu vrea să le pronunțe numele, deși unul dintre ei nu mai este printre noi.

Citește și Circotecă la Judecătoria Piteşti / Inculpatul Stelică Crăciun, dat afară din sala de judecată fiindcă înregistra procesul

„Ajunsesem, ca urmare a meritelor mele, coordonator pe Protecția Mediului. Am fost degradată, mi se făceau referate, îmi aruncau hârtiile în față… Am trecut printr-o depresie din care mi-am revenit cu greu. Colegii știau, dar toți se fereau să vorbească cu mine. Domnul președinte Constantin Nicolescu a simțit că se întâmplă ceva și mă chema la el. În fine, m-am mutat la domnul Negoescu; el a fost îngerul meu păzitor, să-i dea Dumnezeu sănătate! M-a luat de la Protecția Mediului și m-a pus coordonator la compartimentul de Utilități Publice. A fost totul tacit. Acum sunt un om independent, liber” – ne-a mărturisit doamna Grigoraș.

Citește și Proxeneţi din Trivale aflaţi sub control judiciar, arestaţi din nou după o filmare pe Facebook

Citește și Thriller cu un client de escorte şi un proxenet muscelean arestat preventiv / „Mi-a cerut 20.000 lei pe copil şi 40.000 lei la pachet, fata şi copilul”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole