Web Analytics

Universitatea Transilvania din Brașov își închide conturile la băncile cu capital austriac

de | 14.12.2022 11:52 | Actualitate, Home

Universitatea Transilvania din Brașov se alătură boicotului și renunță la conturile băncilor cu capital austriac în favoarea băncilor românești. Însă, acestea nu sunt singurele măsuri pe care Universitatea le va lua, după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

Citește și: Percheziții în Argeș la persoane bănuite că au încheiat contracte de credit fără acoperire

Într-un comunicat transmis de instituție, se precizează că universitatea va închide conturile în lei și în valută pe care le deține la băncile cu capital austriac. Sumele respective vor fi transferate în alte bănci comerciale, cu capital majoritar românesc, în condiții contractuale cel puțin la fel de avantajoase pentru universitate.

Citește și: Circulație îngreunată pe A1 București-Pitești. Se trasează marcaje rutiere

De asemenea, ”alimentarea cu carburanți a autovehiculelor aflate în proprietatea Universității Transilvania din Brașov de la stațiile de alimentare aparținând societăților care au cel mai redus procent al capitalului austriac, semnatare ale acordului cadru privind furnizarea de carburanți”. S-a decis și că Universitatea va contacta servicii de transport aerian pentru angajații şi studenții universității de la alte companii aeriene decât cele austriece, „în condițiile în care există alte opțiuni conforme cu legislația în vigoare”. Totodată, întâlnirile conducerii Universității Transilvania din Brașov cu reprezentanți ai autorităților și firmelor din Austria au fost suspendate.

Citește și: Peste 300.000 euro descoperiți în geanta unui ucrainean care voia să intre în România

La Universitatea Transilvania din Brașov studiază peste 20.000 de studenți din toate județele României și din alte 84 de țări ale lumii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *