Web Analytics
scris joi, 16.12.2021

Un tânăr din Poienarii de Muscel a ajuns barista de succes în domeniul cafelei în Italia

Eduard Coltoi este un tânăr originar din Poienarii de Muscel. La vârsta de 24 de ani a emigrat în Italia. Și de 12 ani locuiește acolo. Și-a făcut o familie, căsătorindu-se cu o italiancă, și are o viață frumoasă. Plus o afacere de succes, dar pentru care muncește mult, fiind „titolare barista”. În traducere, are o afacere, un bar, „Il Bistro” la Pisogne, pe lacul Isoe, în Provincia Brescia. Este un bar destul de mare, într-un centru comercial. Nu se dă înapoi de la a servi chiar el, deși are în momentul de față șase salariați, toți italieni. Adică hrănește șase italieni, plus familiile acestora. Tot el, după ce a urmat cursuri de perfecționare cu cei mai buni în domeniu, a și format în meseria de barista mai mulți italieni. În care nu doar cafeaua, dar și cultura și cunoașterea ei sunt la fel de importante. Mai ales pentru italieni, care au un adevărat cult pentru cafea.

Un tânăr din Poienarii de Muscel a ajuns barista de succes în domeniul cafelei în Italia

“Am avut ocazia să cunosc și să colaborez cu persoane foarte pregătite din sectorul cafelei. Am studiat și încă studiez cafeaua, am dezvoltat o puternică pasiune pentru acest sector și fac tot posibilul în fiecare zi să transmit pasiunea pe care o am. Cafeaua pe care o folosesc în bar este o cafea «Speciality», ce a câștigat locul doi la «Award European Coffee», ediția din 2019. Recent, în timpul unei cine, am ascultat în mod indirect, la televizorul fixat pe canalul Digi 24, un invitat la o emisiune care vorbea despre cafea: de unde vine, ce este cafeaua, diferențele dintre tipurile de cafea… etc. Devin interesat, deoarece cafeaua este unul din punctele mele de forță în activitatea pe care am deschis-o și pe care o conduc în Italia de mai bine de 10 ani. După câteva minute, constat cu dezamăgire banalitatea informațiilor care sunt comunicate.

Citește și „Luana’s Boutique” e primul magazin online de haine din Argeş, pentru copii / Luana Mihai: „Cochetez cu lucrul manual încă din copilărie, atunci când realizam hăinuţe păpuşilor”

Detalii incomplete, termeni utilizați în mod greșit, informații greșite furnizate utilizatorului final: clientul care plătește cafeaua din ceașcă. Nu există cafea «acră», așa cum am auzit în acel interviu. Există mai multe proceduri de extracție a cafelei, iar fiecare dintre acestea permite să obținem o calitate diversă, care poate plăcea mai mult sau mai puțin persoanelor.

De aceea, consider greșită condamnarea «cafelei acre». Există păreri personale, care se schimbă de la un individ la altul”, spune Eduard, un român care a cunoscut succesul într-un domeniu exclusivist precum cel al cafelei și mai ales la “mama ei”, în Italia. Acolo unde îi calcă pragul zilnic sute de italieni dornici de un “buon caffe”…

Citește și Reportaj. ”Bunicel” de Costeşti. Doi tineri au fondat o fabrică de dulceaţă în casa natală

Distribuie!

0 Comentarii