Web Analytics
scris marți, 06.09.2022

Un grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru a vizitat mânăstirile Argeșului

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost gazda unui grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru. Cu acest prilej, oaspeții veniți din satul natal al ÎPS Calinic Argeșeanul, au avut ocazia să descopere frumusețea naturală și ecleziastică a județului nostru. Timp de o săptămână, aceștia vizitat principalele mănăstiri ale Eparhiei, precum și alte obiective din spațiul istoric și cultural argeșean.
Între acestea amintim: Mausoleul Mateiaș, Mănăstirea Corbii de Piatră, Mănăstirea Trivale, Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel din Mioveni și schitul Sf. Mc. Pantelimon de pe Transfăgărășan.

Un grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru a vizitat mânăstirile Argeșului

Citește și: Primarul Cristian Gentea, alături de elevi, la început de an școlar

Ultimul popas duhovnicesc a fost în municipiul Curtea de Argeș unde pelerinii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală (ctitoria lui Neagoe Vodă Basarab) și Palatul Arhiepiscopal – recent restaurat. De asemenea, oaspeții au ajuns și la noua Catedrală Arhiepiscopală unde s-au închinat la moaștele Sf. Mc. Filoteea. Pe lângă obiectivele vizitate, copiii din localitatea Cracăul Negru s-au bucurat de multe activități recreative desfășurate în locațiile unde au fost cazați.

Citește și: Mircea Cărtărescu – desemnat câştigătorul Premiului FIL de Literatură în Limbi Romanice al Târgului de Internaţional de Carte de la Guadalajara

Acest pelerinaj al credincioșilor din parohia Cracăul Negru se află la a patra ediție, urmând ca Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului să se implice în viitor pentru a oferi atât tinerilor, cât și adulților din parohia nemțeană, posibilitatea de a descoperi frumusețea județului Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...