Web Analytics

Un cofrag de pe un bloc în construcţie lângă sediul Jandarmeriei a căzut peste maşina în care se afla o fetiţă

de | 19.01.2022 14:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

S-a întâmplat în Piteşti, acest Vest Sălbatic al dezvoltatorilor imobiliari!
Deși o familie putea să moară, controlul trimis de la primărie a fost moale și plin de povețe pentru constructor și dezvoltatorul imobiliar

Poliția locală a efectuat luni, 17 ianuarie, un control la blocul care se înalță maiestuos vizavi de Jandarmeria din Pitești. La fața locului s-a aflat administratorul societății, Gabriel Eftimie, care a și semnat procesul-verbal încheiat de cei doi reprezentanți ai Compartimentului Disciplina în Construcții.
Beneficiarul investiției este Perfect House Lux, firma omului de afaceri Gabriel Eftimie, iar constructorul- SC Florimar Construct Total SRL. Noua construcție are, potrivit proiectului aprobat de autorități, un regim de înălțime Sb+Ds+4-5E. Mai exact, bloc de 5 etaje într-o zonă preponderent de case, vizavi de Jandarmerie. Potrivit proiectului, accesul se va face din strada Smeurei. Iar cu privire la posibilitățile de locuri de parcare, aleșii locali au cerut în 2020, atunci când a fost supus votului în plenul Consiliului Local, mai multe clarificări, după ce proiectul a fost respins de mai multe ori. Într-un final, proiectul a primit votul și s-a ridicat, peste noapte, în 2021, nu însă fără probleme. În noiembrie 2021, primarul Cristian Gentea ne declara într-un interviu că a primit sesizări cu privire la blocul respectiv, însă echipa care a fost în control nu a găsit nimic. În decembrie, însă, a avut loc un eveniment care a fost semnalat Poliției Rutiere Argeș și care putea să se termine cu o tragedie.

Citește și Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

Cofragul s-a prăbușit de la o înălțime de 25 m

În ziua de 21 decembrie, mașina unui piteștean a fost avariată, după ce o bucată de material a căzut de la înălțime, chiar când acesta se deplasa pe strada Smeurei. În autoturism se afla o familie, împreună cu nepoțica pe care bunicii o luaseră de la școală. Din cauza vântului, o bucată din cofragul pe care muncitorii îl montau la o înălțime de aproximativ 25 de metri a căzut direct în stradă, lovind partea din spate a uneia din mașinile aflate în trafic. Conducătorul mașinii a fost luat prin surprindere, neștiind, în primul moment, ce l-a lovit. Și ceilalți participanți la trafic au rămas înlemniți văzând în ce pericol s-ar fi putut afla. Cetățeanul păgubit, dar și ginerele acestuia au făcut demersuri atât la conducerea firmei de construcții care realizează blocul, cât și la autoritățile competente pentru ca această situație să fie remediată. Contactați, oamenii nu au dorit să li se publice numele și nici să dea detalii, dar au confirmat incidentul. Însă incidentul a atras atenția asupra condițiilor în care se lucrează și care i-ar putea pune în pericol atât pe trecători, prin faptul că zona nu este împrejmuită în așa fel încât să ofere protecție cetățenilor, cât și pe muncitorii care lucrează fără căști de protecție. Nu mai vorbim de macaraua care se învârte deasupra caselor din jur și deasupra străzii.

Citește și Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

Dezvoltatorul, mângâiat pe creștet la control: i s-a pus în vedere să asigure împrejmuirea incintei și să mențină ordinea și curățenia

Dar ce s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni în urma controlului de pe șantierul imobilului aflat în construcție pe strada Smeurei? Administratorul Gabriel Eftimie a fost informat despre respectarea în activitatea de șantier a următoarelor prevederi legislative: împrejmuirea incintelor de șantier și întreținerea împrejmuirilor în conformitate cu proiectul de organizare de șantier autorizat; să depoziteze în ordine materialele; să mențină curățenia și ordinea; să asigure curățenia vehiculelor la ieșirea din zona de construcții; să evite producerea și răspândirea prafului; să nu deterioreze, prin lucrările efectuate, instalațiile edilitar-gospodărești de pe domeniul public; să nu perturbe traficul rutier în zona de șantier.
Procesul-verbal s-a încheiat cu precizarea că, în cazul nerespectării celor aduse la cunoștință, administratorul riscă o sancțiune contravențională. Astea au fost constatările polițiștilor locali, însă credem că și alte autorități, în speță ITM sau Inspecția în Construcții, ar trebui să se autosesizeze și să facă verificări.

Citește și ”Cineva a zis să mutăm morţii din Cimitirul «Sf. Gheorghe» pentru un drum în zona unde vrea să construiască el blocuri”


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Fata de acest tip de comportament exista o explicatie!