Web Analytics

Un nou scandal imobiliar în Piteşti / SC Titidan voia să ridice un bloc de 5 etaje pe doar 237 mp

de | 7.01.2022 10:43 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

„Îi îngroapă pe cei din spate, care nu mai au lumină, nu mai au însorire, nu mai au nimic”, ne-a declarat consilierul Sorin Apostoliceanu, după ce proiectul a picat la vot

Dezvoltatorul imobiliar SC Titidan SRL lovește din nou cu… un bloc. Un proiect care deja a generat controverse și discuții aprinse în ședința de Consiliu Local din 21 decembrie, când a picat la vot. Patronii firmei Titidan au cerut un PUD prin care să construiască un imobil de 5 etaje cu apartamente și birouri, cu regim de înălțime P+3E+E4r+E5r, pe un teren în suprafață de doar 237 mp, situat pe strada Victoriei, la numărul 31, în zona sit-ului urban.
Temându-se că vor fi afectate de acest bloc, cele trei familii care locuiesc gard în gard cu terenul de 237 mp pe care urma să se ridice noua construcție au depus obiecțiuni la Primăria Pitești.

„Acolo, pe Victoriei, sunt numai case vechi cu un etaj sau maximum cu mansardă”

Cum spuneam, proiectul imobiliar al fraților Dana și Adrian Ionescu, patronii SC Titidan SRL, a fost supus la vot și a picat. Iar consilierul PNL Sorin Apostoliceanu, care a luat cuvântul la respectivul punct de pe ordinea de zi, a menționat că proiectul nu avea avizul comisiei de specialitate. L-am contactat, luni, 3 ianuarie 2021, pe fostul viceprimar al Piteștiului, care ne-a explicat de ce a picat proiectul propus de SC Titidan SRL pe strada Victoriei.

„Acolo îi îngroapă, practic, pe cei din spate, care nu mai au lumină, nu mai au însorire, nu mai au nimic. Așa, ca idee, pe lângă cea din spate, care este, iarăși, o greșeală, asta ar arăta mai frumos, adică nu s-ar mai vedea așa aiurea (n.red. – este vorba despre aspectul de zid orb, pe care îl creează clădirea deja ridicată, privită dinspre Piața Primăriei, aspect discutabil din punct de vedere estetic și al amenajării teritoriului). Dar, oricum, nu are sens o asemenea clădire în zona respectivă, iar pe cei din spate efectiv i-ar îngropa. Acolo e o casă de P+1 cu mansardă și ar fi total privați de lumină. Acolo, pe Victoriei, sunt numai case vechi cu un etaj sau maximum cu mansardă”, a subliniat Apostoliceanu. Care a completat totuși că dezvoltatorul „poate să vină cu orice altă propunere, adică să mai scadă din înălțime, să vină cu două etaje și atunci se analizează…”

Citește și Coşmarul unei „pozitive”. Degeaba a stat în carantină, că nu primeşte concediu medical!

Citește și Drama unui argeşean care nu crede că fratele său a murit din cauza COVID: „Nimeni din familie nu a avut absolut nimic”

„Se vor lua măsuri și se vor repune în situația inițială”, spune Apostoliceanu despre blocul de pe General Cristescu

Cu acest prilej au fost însă devoalate și problemele pe care aleșii le văd acum la un alt bloc, situat în aceeași zonă, pe General Cristescu, colț cu Victoriei. Este vorba despre o clădire aflată în construcție și care are autorizație din decembrie 2016, un imobil, tot P+4-5 R, cu funcțiune mixtă de servicii medicale, locuințe și spații comerciale.

„Dar în legătură cu clădirea de pe str. General Cristescu, de ce ați spus în ședința de CL că a fost o greșeală?”, l-am mai întrebat pe Sorin Apostoliceanu. Care a răspuns: „Nici aceea nu avea ce să caute acolo. Asta pentru că în spate e o clădire P+1; după legislația în vigoare mai mult de P+2 nu ar avea cum să facă. Oricum, acolo se construiește aiurea, nu au locuri de parcare. Acolo unde au spus ei că vor avea locuri de parcare s-a compartimentat să se facă spații comerciale, însă cei de la primărie îi vor verifica și nu îi vor lăsa să continue în această eroare. E clar că acolo s-au făcut erori! Vă dați seama că o clădire de 5 etaje nu are niciun loc de parcare?! Se vor lua măsuri și se vor repune în situația inițială, pentru că altfel nu se va putea încheia autorizația. Vă dați seama, dacă nu seamănă cu actele depuse pentru proiectul respectiv, nu are cum să se încheie”.

Citește și Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

„Acest bloc nu are niciun loc de parcare!”, spun și vecinii

„Acest bloc de pe strada General Cristescu nu are niciun loc de parcare. Țin minte că a venit o dată în vizită la fața locului primarul de atunci, domnul Ionică, și l-a întrebat mama: „Domnule primar, cei din blocul ăsta unde vor mai parca, uitați, strada e plină de mașini, nu are nimeni unde să parcheze, unde vor mai parca și ei?”. Iar domnul primar a răspuns: „Stați liniștită, doamnă, că au locuri de parcare la parter”. Acele locuri nu există, se poate vedea de către oricine trece pe lângă această construcție că la parter spațiile sunt împărțite cu ziduri, care în niciun caz nu sugerează parcare, ci camere, birouri etc.”, spune Alexandra Ciucă, unul dintre locatarii direct afectați de construcțiile noi din această zonă. Aceasta precizează că, în comparație cu construcția de pe General Cristescu, acum, în cazul celei de pe Victoriei, municipalitatea le-a adus la cunoștință celor direct interesați despre intenția dezvoltatorului.

De altfel, spun locatarii, în urma unei sesizări, chiar și primarul Cristian Gentea şi viceprimarul Mihăilescu au venit să vadă cu ochii lor ce se întâmplă aici.
Aparent, epoca închiderii ochilor la construcțiile cu probleme a apus, iar consilierii nu mai votează cu două mâini abaterile de la lege și bunul-simț. Să le țină Dumnezeu, obiceiul!

S.C. Titidan, un dezvoltator contestat în instanţă

Ca să facem puțină istorie, dezvoltatorul care intenționa construirea unui imobil cu apartamente și birouri, cu regim de înălțime P+3E+E4r+E5r, pe un teren în suprafață de doar 237 mp, situat pe strada Victoriei nr. 31, este unul și același cu care doctorul Tiberiu Irimia are un litigiu din anul 2019. Este vorba despre S.C. Titidan S.R.L., care a dat în judecată și ziarul nostru pentru dezvăluirile făcute, dar care a pierdut procesul.
Între dezvoltator și doctorul Irimia, care se consideră direct afectat de blocul de 10 etaje ridicat deja lângă Centrul de Afaceri Forum, există un proces care se judecă pe fond la Râmnicu Vâlcea.

Citește și „Caţavencii” revin cu noi dezvăluiri despre blocul de 10 etaje al firmei Titidan

Citește și Consulul onorific al României în Elveţia recunoaşte că a intervenit la Ministerul Culturii pentru blocul firmei Titidan

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu va recunosc D-le Apostoliceanu, acum vedeti aceste aspecte.. In anii anteriori cand veneati cu dl arh Ping-Pong, la blocul 56, eclipsat total de blocul de 10 etaje titidan, aveati asa o ceata pe ochi..de principiul „Asigurarea gradului de însorire necesar unei încăperi cu funcţiunea de locuinţă reprezintă o problemă de sănătate publică”ati auzit doar acum??? Interesul poarta fesul domnule…Bleah..

Ultimele articole