Web Analytics

Primarul Piteştiului face dezvăluiri şocante / Gentea acuză! Recepţia la blocul Titidan s-a semnat fix în ziua în care el era în concediu

de | 18.11.2021 13:57 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

# „Recepția, la momentul la care am fost eu, nu s-a aprobat”, mai spune primarul Gentea # Anterior, consilierul local Tiberiu Irimia informase executivul că blocul firmei Titidan are un etaj în plus față de proiect # Primarul recunoaște că se așteaptă la amenințări din partea mafiei imobiliare și adaugă: „Poate că țevile alea care zburau la 5-6 metri de mine, miercuri seara, pe la 18.30, când am fost la o verificare, au fost un avertisment…”

După descoperirea neregulilor din Pitești, zona Tancodrom, acolo unde un dezvoltator, firma Florian Construct, a declarat pe hârtie că face o casă și în realitate a construit un bloc, primarul Cristian Gentea a declarat război mafiei imobiliare. În consecință, a dispus începerea controalelor pe toate șantierele clădirilor colective/blocurilor din municipiu. Cetățenii care au cunoștință de situații similare din punct de vedere al nerespectării legislației au fost invitați de primar să se adreseze cu sesizări, care vor fi luate în considerare și vor duce imediat la verificarea aspectelor semnalate. Câte astfel de sesizări primește primarul municipiului Pitești, ce construcții are în vizor și dacă se simte amenințat de mafia imobiliară – în interviul pe care vi-l propunem în continuare.

# Domnule primar, săptămâna trecută ați declarat război construcțiilor ilegale. Mai exact, ce ați luat în vizor?
– Tot ce am semnat eu de un an de zile, toate certificatele de edificare a construcțiilor, le iau pe toate la rând. Vă dați seama câte sunt? Am zile când semnez și zece certificate pe zi. Le verific independent de domnii inspectori de zonă, că nu mai am încredere. Dacă așa am ajuns, să trebuiască să mă duc eu peste tot…! Pe certificatul de edificare a construcției sunt scrise doar 10 rânduri. Scrie că „doamna și domnul X și-au făcut o casă cu trei camere și două locuri de parcare și s-a eliberat prezenta, fiindu-le necesară la înscrierea în cartea funciară…”.

# Și, în realitate, înăuntru este leopardul…
– Și, în realitate, nu ați văzut?! Apare o autorizație pentru o locuință cu trei spații locative și în realitate certificatul e cu zece apartamente. Așa că ce încredere pot să mai am eu?! E semnat de inspectorul de zonă, e semnat de arhitectul-șef, de dl. Golgojanu, șeful Serviciului Urbanism. În momentul în care semnează aceste persoane, cred că ar fi suficient, mai ales că se eliberează după ce se face recepția. La recepție vine ISC-ul, vine Poliția, vine toată lumea… Nu ar mai trebui să fie o problemă. Dar când am văzut despre ce e vorba…! Și le iau și eu la rând, măcar de când am intrat în Primărie, că mai am patru zile și fac un an.

Citește și S-a aprins din nou fitilul! Controversatul bloc Titidan e fix în zona de protecţie a Casei Bobancu

„Se pare că unul din inspectorii de zonă a semnat recepția. Nu știu, nu am văzut-o”

# La mulți ani! Luați în considerare și sesizări pentru construcții aprobate înainte de venirea dumneavoastră la Primărie? Una dintre ele vizează și blocul de 10 etaje ridicat de firma Titidan, pe bulevardul Brătianu, chiar lângă sediul Inspecției în Construcții. Acolo s-a semnalat că s-a mai pus un etaj în plus, etaj despre care dezvoltatorul susține că este, de fapt, o pergolă?!
– Eu am fost acolo, am văzut. Recepția, la momentul la care am fost eu, nu s-a aprobat. Am văzut că pergola avea acoperiș din beton, era deschisă, într-adevăr, dar printre alte argumente pentru care nu s-a semnat recepția a fost acela că partea de sus, de terasă, nu era finalizată. Eu vineri am avut o zi de concediu și am înțeles că vinerea asta (12 noiembrie), deși mie mi-e greu să cred că în două zile a fost timp fizic ca să se înlăture toate deficiențele, se pare că unul din inspectorii de zonă a semnat recepția. Nu știu, nu am văzut-o. Primarul nu semnează recepția. Nu am văzut, dar am auzit. Asta este informația pe care o am la acest moment. O altă construcție pe care o verific este lângă blocul recent controlat din zona Tancodrom, un bloc al aceleiași firme (SC Florian Construct, n. red). Și acolo este o mansardă care am văzut că este locuibilă. Mi-au spus vecinii care nu au curaj să vorbească, dar m-au luat deoparte și mi-au cerut să verific. Și am verificat. Așa este! Și construcția aceasta nu este din mandatul meu.

Citește și Drame provocate cu complicitatea Primăriei Piteşti. Pensionarii din blocul 56 îşi părăsesc locuinţele, speriaţi de şantierul firmei Titidan

„Un cetățean mi-a spus că, dacă sunt așa războinic, să verific și blocul de lângă Jandarmerie”

# Cum ați primit sesizarea privind blocul de la Tancodrom?
– A fost primită telefonic la Primărie și am fost anunțat. Am văzut că domnul în cauză îi amenință pe vecini, dar domnul în cauză probabil nu știe că sesizarea nu a făcut-o un vecin… Și astăzi dimineață am primit o sesizare în care spunea un cetățean că, dacă sunt eu așa de războinic, ia să verific și blocul care se construiește vizavi de Jandarmerie și care are în proiect o bretea pe care se intră pe strada Smeurei. Am trimis astăzi o echipă la ora 8,30. Au plecat acolo, s-au făcut măsurători, mi-au adus poze… Deocamdată nu se verifică, dar sesizări din astea văd că încep să primesc zilnic.
# Ați primit, cumva, amenințări?
– Încă nu, dar mă aștept. Doar țevile alea care zburau la 5-6 metri de mine, miercuri seara, pe la 18.30, când am fost la o verificare. Poate că alea au fost un avertisment…

Citește și „Caţavencii” revin cu noi dezvăluiri despre blocul de 10 etaje al firmei Titidan

 

 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ar fi bine sa fie real,pe bune,dar fiind PSDist și știind că mafia asta( și altele,in orice domeniu) exista datorita celor 30 de ani de primărie și administrație PSD (chiar acum Miercuri ce a trecut am văzut la Visuri la cheie cartier bine sistematizat in Slobozia nu haosul de la noi,și ne consideram peste ei) as zice că e făcută doar sa taie din banii concurenței (ceilalți or fi din tabăra adversă și dacă nu le mai ies bani multi nu au cu ce să-și mai sustina partidul).Ori ,aroganta mai mare,sa le dea și lor lozul,cum ar veni să sponsorizeze pe PSD…Nu zic că e bine să închidem ochii sau cu firmele astea trebuie să facă lucruri din astea ca să-și maximizeze profiturile dar nu cred nici că e pe bune…La cate nereguli vad cu ochiul pe strada zilnic(care nu se reglează de ani de zile) ,mă face să cred ca nu exista tara,administrație,cetățeni mai prosti pe glob ca în Pitești.Eu stau pe strada cu piatra pusă cu țârâita din banii mei (și ai colocatarilor) și în noroi (că nu avem bani sa completam anual) de 14 ani de când am început casa și aia din Slobozia aveau și asfalt și utilitatile trase…Nu știu dacă pe banii firmelor care au executat cartierul sau ai primăriei dar nu contează căci în final e tot din buzunarul cetățenilor.Noi ne-am făcut singuri totul aici de la zero că nu a existat nici o firma(am cumpărat de la persoana fizica terenul).Primaria Pitești,zero cheltuieli.Doar impozite și bani pe autorizații de construcții(câteva mii sau chiar zeci de mii de lei bune de la toți,anual cu aproape ZERO cheltuieli).Zic „aproape” pt că au băgat odată grederul sa mai niveleze din gropi,la solicitarea unui pămpălau de parcă era strada lui și apoi s-a amestecat toată piatra aia care mai era pe deasupra cu pământ și nu mai ai pe unde calca când plouă fara sa te murdărești ,ori aduci mizeria pe roti in curte ori vara când bate vântul duce țărână pe geamuri ,masini și rufe mai rău ca la tara acu 100 de ani pe ulițele pline de colb).Vai de capul nostru !Și ne mai dăm corecți la presa și martiri că ne ataca mafia imobiliară că ne luam de ei….Hai sictir !