Web Analytics

Un caz real. Cum a smuls dr. Frătoaica perfuziile unui pacient internat la Urgenţă

de | 10.08.2011 21:31 | Dezvăluiri

Dăm publicității memoriul unui piteștean cardiac (profesor, dacă asta are vreo relevanță), internat la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean Argeș și cu care doctorul Gheorghe Frătoaica s-a purtat execrabil, bruscându-l chiar pe patul de spital. Cetățeanul Vasile Călinescu a rămas șocat de ceea ce i s-a întâmplat, după care a decis să-l reclame la Colegiul Medicilor pe doctorul care l-a agresat. Cum a decurs „judecata” și, mai ales, cum l-au albit colegii de breaslă pe doctorul Frătoaica, aflați din scisoarea deschisă pe care ne-a înaintat-o, spre publicare, cetățeanul Vasile Călinescu. Precizăm că l-am căutat în repetate rânduri, la telefon, pentru un punct de vedere despre cele întâmplate și pe cel incriminat, însă  dr. Frătoaica nu a răspuns.  (G.G.)  

Scrisoare deschisă
POSIBILUL MEU ASASIN A FOST ALBIT…STRĂLUCITOR DE COLEGIUL MEDICILOR DIN ARGEȘ
Evenimentul posibil nu e fapt real. E, cel mult, doar anticamera realului, putând deveni real doar în anumite condiții. Altfel, rămâne o eternă posibilitate, dar nu devine niciodată imposibil ca fapt. MONSTRUL de la U.P.U. – medicul Gh. FRĂTOAICA – nu e, deci, asasinul meu, ci posibilul asasin. Au lipsit doar condițiile necesare pentru ca domnia sa să devină asasinul real. Nu mă gândesc la pronia cerească pe care o invoc numai în anumite cazuri și, în nici un caz, în posibila mea asasinare, oricând ar surveni aceasta.
În noaptea de 19 aprilie, am mers cu ambulanța la U.P.U. Pitești ca urmare a unei puternice crize anginoase pe care n-o putusem potoli nici cu un exces de medicamente uzitate în asemenea situații. Precizez că sânt „posesorul” unui infarct miocardic, unui triplu bypass și altor mizerii cardiace sau de alt gen, sub permanentă supraveghere medicală de înaltă calificare.
La urgențe, după o altercație cu o asistentă impertinentă, a venit o doamnă-medic amabilă, m-a chestionat și apoi a telefonat medicul cardiolog de gardă. M-au consultat și, după investigațiile de rigoare, au dispus o perfuzie cu nitroglicerină și alte medicamente, impunându-mi să nu plec până la terminarea acesteia, în jurul orei patru. Precizez că medicul cardiolog, înainte de a-mi plasa perfuzia, mi-a propus să merg în secție pentru o investigație mai amplă a doua zi. I-am explicat că fiica mea, investigată la aproape toate clinicile din țară și la două clinici mari europene, este singură acasă cu crize comițiale subintrante și grave tulburări psihice. A înțeles situația, dar m-a somat să stau în U.P.U. sub perfuzie. La câteva minute, după plecarea sa, se apropie de mine un domn, pe care nu-l observasem până atunci. Cu vocea fermă și cu ochii răi-fără să aibă vreun amestec în cazul meu-îmi spune: „ori pleci acasă, ori te duci în secție!”. Era posibilul meu asasin, Gh. Frătoaica. I-am explicat, cu dureri precordiale încă vii, ceea ce îmi spusese medicul cardiolog. A devenit și mai nervos… „N-auzi ce-ți spun? Vrei să chem serviciul se securitate?” L-am întrebat dacă știe prima propozițiune din jurământul lui Hipocrate – „în primul rând să nu faci rău” – fapt care l-a înfuriat peste măsură. S-A APLECAT ȘI MI-A SMULS PERFUZIA! Era două noaptea. În curtea spitalului, nici un taxi, iar crizele se întețiseră. Am revenit la U.P.U. și am cerut o ambulanță până acasă. „Pleacă de aici că pun securitatea pe tine!”- i-a fost răspunsul. Mă opresc aici, deși restul este, încă, foarte dramatic.
Am depus plângere la Colegiul medicilor. Fără să fiu invitat la dezbaterea cazului, după două luni, am primit decizia Comisiei de disciplină, mostră de confuzie și incoerență logică – chestiuni pardonabile, până la urmă. Groaznic, halucinant, expresie a absurdului absolut, a iraționalului în formă pură e conținutul acestei decizii! Citez numai câteva cuvinte: „Călinescu Vasile a manifestat, încă de la sosirea în UPU o atitudine ostilă, violență verbală și lipsă de respect față de personalul medical… dr. Frătoaica Gh. a procedat corect… nu se poate reține încălcarea codului deontologic de către dr. F.G. … nu se poate reține nici o abatere de la practica medicală etc”. Altfel, de neînțeles, nici dr. Frătoaica n-a fost de față la judecarea cazului. Comisia de disciplină formată din trei medici – DUȚĂ ILEANA, ROȘESCU RODICA, HONȚARU OCTAVIA – și condusă de dr. STĂNOIU TABITA din Câmpulung, a judecat și apreciat exclusiv pe baza hârtiilor. Sau mai bine zis a indicațiilor primite de la Colegiul medicilor condus de un domn, al cărui nume nu-l rețin, care m-a primit cu ostilitate încă de la început, când am depus plângerea, încercând să mă convingă că în Anglia situația din serviciile de urgență e mult mai dramatică decât în România.
În final, o chestiune pe cât de năucitoare pe atât de adânc dezvăluitoare a cumplitului adevăr ce a guvernat judecarea unui caz grav de malpraxis și a unei tentative de homicid. În ziua de 2 August, am discutat cu dr. Stănoiu Tabita, președinta Comisiei de disciplină de pe lângă Colegiul medicilor…De trei ori, la intervale de 2-3 minute, aceasta doamnă mi-a mărturisit – în mod sigur fără să-și dea seama – că domnia sa e convinsă de adevărul reclamației mele!!! Cu subiect și predicat, mi-a spus doamna care semneaza inepțiile din care am citat mai sus!
CURAT MURDAR!… La colegiul medicilor din județul Argeș.
VASILE CĂLINESCU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii