Web Analytics

Ultima oră. Memorandum privind majorările salariale din Educație

de | 7.06.2023 15:48 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.

Citește și: Medici din Ankara, în vizită la Pitești. Parteneriat cu Spitalul Județean Argeș în domeniul neurochirurgie

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernulkui, Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de joi, 8 iunie, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui angajament politic.

Memorandumul poate fi consultat la acest link: https://www.edu.ro/sites/default/files/Memorandum_crestere_salariala_Educatie.pdf

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *