Web Analytics
scris miercuri, 07.06.2023

Medici din Ankara, în vizită la Pitești. Parteneriat cu Spitalul Județean Argeș în domeniul neurochirurgiei

Colaborare medicală româno-turcă în domeniul neurochirurgiei. Mai mulți medici de la Spitalul Universitar Gazi din Ankara au fost prezenți, miercuri, 7 iunie, în Argeș, în cadrul unui amplu proiect de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș.

Medici din Ankara, în vizită la Pitești. Parteneriat cu Spitalul Județean Argeș în domeniul neurochirurgiei

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean, SJU Pitești va fi implicat, alături de spitalele din Buzău şi Giurgiu, într-un proiect medical prin care se pun bazele unei colaborări româno-turce în domeniul neurochirurgiei.

Medicii turci au fost primiți miercuri de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, de administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, și de directorul medical al SJUP, Ștefan Costin. Din partea unității medicale argeșene proiectul este coordonat de dr. Mihai Popescu, șeful Secției Neurochirurgie.

Consiliul Județean Argeș este într-un marș forțat pentru a aduce spitalul județean la standarde europene. Avem foarte multe proiecte în implementare care vizează extinderea și modernizarea infrastructurii spitalului: construim un nou corp de clădire P+4, extindem și modernizăm Ambulatoriu și Urgența, consolidăm și modernizăm corpul actual de clădire al spitalului, dar avem și alte proiecte. C.J. Argeș are în administrare nouă spitale, iar sănătatea argeșenilor este o prioritate. De aceea, investițiile în sănătate sunt esențiale pentru noi, așa cum susținem și încurajăm fiecare proiect de genul acesta prin care se reușește creșterea calității serviciilor medicale. Suntem alături de dl. Dr. Mihai Popescu în acest demers care vizează dezvoltarea serviciilor medicale de neurochirurgie la Spitalul Județean de Urgență Pitești” – a spus președintele Ion Mînzînă, potrivit sursei citate.

Suntem foarte fericiți că îi putem ajuta pe români să aibă acces la servicii medicale de calitate. Cooperarea va fi de lungă durată; atât noi, cât și colegii români vom lucra împreună pentru a oferi cele mai bune condiții medicale pacienților. Noi, medicii neurochirurgi din Turcia, am ajuns la o anumită experiență, la un anumit nivel medical și dorim să împărtășim această experiență și cu colegii de aici” –  a declarat, la rându-i, prof. dr. Duran Berker Cemil.

Scopul proiectului – patronat de Academia de Științe Medicale din România – este de a facilita orientarea şi formarea specialiștilor în neurochirurgie, şi, totodată, de a oferi pacienților intervenții chirurgicale la cele mai înalte standarde. De asemenea, proiectul prevede și dotarea cu echipamentE de ultimă generație a unităților spitalicești din Pitești, Giurgiu și Buzău în scopul efectuării de intervenții chirurgicale complexe de neurochirurgie. Delegația din Turcia susține sprijinul necesar pentru perfecționarea unei echipei de medici din România, printr-o supraspecializare în acest domeniu – se mai arată în comunicatul de presă al C.J. Argeș.

Concretizarea acestui proiect are următoarele beneficii: acces la proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație; schimb periodic de experiență de specialitate în domeniu dintre unitățile medicale selectate; promovarea la nivel academic în România a tehnicilor medicale de ultimă generație; schimburile de studenți și cadre medicale și de programe academice de profil; dotarea unităților spitalicești cu materiale necesare pentru efectuarea tratamentului și intervențiilor neurochirurgicale.

La întâlnire au fost mai prezenți medici specialiști și manageri de la Spitalul „Bagdasar Arsenie” București și ai Spitalelor Județene din Giurgiu și Buzău.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită