Web Analytics

Scandalul vilei de 55.000 euro / Patroana de la „Badrom Service” scapă de răspundere penală după internarea la Spitalul Vedea

de | 4.03.2021 13:22 | Actualitate, Dezvăluiri

# Expertiza medicală psihiatrică a concluzionat că Aurelia Bădulescu nu avea discernământ când a bătut-o pe victima Claudia Păun și i-a ultragiat pe polițiștii care au citat-o pentru audiere # „Ceea ce știm în mod cert e că nu a avut discernământ. E clar că în acea perioadă a fost afectată. Instanța, într-un final, a dispus internarea la domiciliu pentru că exista varianta internării obligatorii”, ne-a declarat avocatul Florentin Sorescu .
În 2019, Aurelia Bădulescu, patroana cunoscutei firme Badrom Service din Pitești, a fost reținută pentru 24 de ore într-un dosar de loviri și alte violențe. Asta după ce o altă femeie a depus plângere împotriva ei, acuzând-o că ar fi bătut-o, pe fondul unor neînțelegeri legate de vânzarea unei vile.

Istoricul unei vânzări ce a degenerat într-o bătaie între cumpărătoarea Aurelia Bădulescu și proprietara Claudia Păun

Scandalul a început după ce Claudia Păun, fosta iubită a primarului Bogdan Proca de la Berevoești, a scos la vânzare, printr-o agenție imobiliară, impunătoarea casă pe care o deținea în comuna Mușătești. Casa impozantă, complet mobilată și utilată, cu 4.700 de metri pătrați de curte, i-a plăcut patroanei de service din Pitești, care a achitat un avans de 8.000 de euro dintr-un total convenit de 55.000 de euro. Numai că tranzacția nu s-a mai finalizat și s-a ajuns la conflict, mai ales că Aurelia Bădulescu a început să facă modificări la vilă, înainte să achite prețul integral. După bătaia de pomină administrată de Aurelia Bădulescu, proprietara casei, Claudia Păun, și-a scos certificat medico-legal și a depus plângere la Poliția municipiului Pitești cum că a fost agresată și șantajată. Ba, mai mult, patroana de la Badrom Service ar fi amenințat-o pe Claudia că îi dă foc și o linșează, dacă nu îi înapoiază dublul avansului. La dosar, victima a anexat și mesaje amenințătoare scrise de Aurelia Bădulescu, adăugând și că aceasta ar fi șicanat-o în trafic. Mai mult, patroana de la Badrom s-a ales și cu dosar de ultraj, după ce i-a agresat pe polițiștii care au căutat-o la service să îi ducă citația pentru audiere. Ulterior, aceasta a susținut că polițiștii ar fi fost cei care au agresat-o. Cert e că, în februarie 2020, Aurelia Bădulescu a fost trimisă în judecată sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și pentru șantaj. Judecătoria Pitești a constatat legalitatea sesizării instanței de către procurori, prin rechizitoriu, punând dosarul pe rol.

Parchetul a cerut internarea medicală provizorie, judecătorii au dispus tratament la domiciliu

Numai că surpriză! Între timp, în dosar apar primele referiri la problemele… medicale ale Aureliei Bădulescu. Astfel, în luna martie 2020, instanța cere Serviciului de Medicină Legală Argeș efectuarea unei expertize medicale psihiatrice, iar în aprilie același an, judecătorii solicită Spitalului de Psihiatrie Vedea transportul făptuitoarei la SML Argeș în vederea efectuării expertizei medicale solicitate. O lună mai târziu, Judecătoria respinge sesizarea Parchetului privind internarea medicală provizorie a suspectei, dispunând, în schimb, măsura de siguranță a obligării ei la tratament medical prescris de un medic de specialitate până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. În luna noiembrie, instanța ia act de manifestarea de voinţă a inculpatei, în sensul că aceasta este de acord să fie supusă expertizării, consimţământul acesteia fiind dat în scris, în prezenţa apărătorului său ales. Se emite adresă către SML Argeş în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă inculpata suferă de afecţiuni psihice. Iar în caz afirmativ care sunt acestea, precum şi efectele asupra capacităţii inculpatei de acţionare responsabil controlat, cunoscând consecinţele faptelor sale, dacă la data săvârşii faptelor deduse judecăţii, respectiv la data de 16.10.2019, atunci când a avut loc scandalul, avea discernământul păstrat. Inculpatei i se aduce la cunoștință că, la soluţionarea propunerii de luare a măsurii de siguranţă a internării medicale, are dreptul de a fi asistată de un medic. Se amână procesul pentru data de 14 ianuarie 2021. Când, din nou, se decide amânarea judecării cauzei în vederea depunerii raportului de expertiză medico-legală psihiatrică. Se cere, în plus, efectuarea unei note telefonice către apărătorul ales al inculpatei pentru a verifica dacă aceasta s-a prezentat la SML în vederea efectuării expertizei. Este încuviinţată, în plus, proba cu cei doi martori în dovedirea laturii civile a procesului în care reclamantă este Claudia Păun. În plus, patroana a făcut cerere pentru amânarea sau anularea unei amenzi în cuantum de 5.000 lei, având în vedere nerespectarea repetată a ordinii şi solemnităţii şedinţei şi împiedicarea desfăşurării procesului penal de către inculpată. Potrivit avocaților, acuzația de ultraj asupra polițiștilor a fost clasată în urma documentelor medicale care atestau lipsa de discernământ a femeii. Iar dosarul pentru loviri și șantaj a ieșit, de asemenea, din sfera penalului, pentru același motiv, dar va continua în civil. Altfel spus, Aurelia Bădulescu nu va răspunde penal pentru faptele sale, deoarece suferă de afecțiuni de ordin psihic.

Avocatul Florentin Sorescu: „Doamna este sub tratament, nu se poate vorbi cu ea!”

Avocatul Florentin Sorescu, cel care a preluat apărarea Aureliei Bădulescu de la colegul său de barou, Radu Nistor, ne-a declarat: „Da, a fost exonerată de învinuiri! Asta presupune că în toate dosarele a fost exonerată, pentru că în perioada respectivă avea lipsă de discernământ. A fost la comisie. A fost internată, apoi a fost o întreagă saga până i s-au făcut expertizele, pentru că am prins exact perioada aceea cu Covidul și au fost amânări peste amânări. Într-un final, a ajuns la comisie la SML și i-a ieșit, fără echivoc, că a fost vorba despre o lipsă totală de discernământ. Practic, în penal nemaiexistând răspundere, automat procesul va rămâne doar pe zona despăgubirilor civile. Ceea ce știm în mod cert e că nu a avut discernământ. E clar că în acea perioadă a fost afectată. Doamna e pe tratament acum. Instanța, într-un final, a dispus internarea la domiciliu, pentru că exista varianta internării obligatorii. Familia s-a obligat să îi administreze medicația. Nu se poate vorbi cu ea, este sub tratament. Dar ceea vă pot spune în plus este că sunt chestiuni din astea pe care oamenii le țin în subconștient și răbufnesc, mai devreme sau mai târziu. Cam asta s-a întâmplat cu ea. Deci, cu ani în urmă, i-a murit un copil. Familia a adoptat ulterior un copil, dar declicul tot a apărut, pentru că a suferit foarte mult. La un moment dat părea că s-a vindecat, dar a venit un scurtcircuit, să spun așa. Am văzut în raportul de expertiză că făceau trimitere la situația asta, care și-a pus amprenta. În acea perioadă nu doar că a intrat în conflict cu autoritățile și cu legile, dar chiar și cu soțul, s-a certat cu prietenii… A intrat în zona de negare”.
Citește și Patroana de la Badrom Service n-are voie să se apropie la mai puţin de 100 m de victimă
Citește și Culisele arestării pentru şantaj a patroanei de la Badrom Service
 
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce cotețară este patroanca?!
    Bate lumea si apoi este nebună.
    Si isi mai ia si avocat celebru , pe Sorescu.