Web Analytics
scris joi, 25.08.2022

Tinerii scriitori piteşteni nu vor la Neptun gratis

În fiecare an, la începutul lunii septembrie se desfășoară Festivalul tinerilor scriitori (până în 35 de ani) de la Neptun. Un minunat prilej de a îmbina utilul cu plăcutul, de a putea, două ore pe zi, participa la cursuri de scriere creativă susținute de mari scriitori români, de a cunoaște colegi din țară, restul timpului petrecându-l pe plajă. Festivalul este organizat de către Uniunea Scriitorilor din România, totul fiind gratuit (cazare și masă).

Tinerii scriitori piteşteni nu vor la Neptun gratis

Din păcate, în acest an, Filiala Pitești a USR nu a reușit să convingă niciun scriitor tânăr local care să dorească să participe la acest festival, ultimul participant fiind Alexandru Mărchidan. Probabil, tinerii scriitori nu au nevoie nici de îndrumări și nici de șansa de a merge fără niciun ban pe litoralul românesc.
În fine, o altă veste din partea USR Pitești se referă la faptul că, până pe 25 august, se mai primesc dosare pentru intrarea în Uniunea Scriitorilor Profesioniști, dosare care, după ce vor fi verificate de comitetul director, vor fi trimise la București (în luna septembrie), ultimul cuvânt avându-l conducerea centrală.

Citește și O carte-samizdat de Marin Piţigoi

Citește și Scriitorul piteştean Ion Toma Ionescu, tradus în ebraică

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *