Web Analytics

Tinerii români din diaspora pot obține de la stat finanțări de până la 50.000 de euro

de | 10.04.2021 11:32 | Actualitate

Toți tinerii fermieri români aflați în diaspora pot depune proiecte pentru a obține de la stat o finanțare de până la 50.000 de euro, în scopul dezvoltării unei afaceri agricole în România. Aceasta este ultima lună în care se mai pot depune proiectelem, scrie sursata.ro.

Potrivit AFIR, fermierii români, de până în 41 ani, din diaspora, pot să acceseze fondurile pentru demararea unei afaceri în agricultură, în țară,până în 4 mai 2021(înscrierile au început în 4 ianuarie). În ceea ce privește depunerea cererilor de finanțare, aceasta se face pe site-ul AFIR.

Această etapă a programului, pentru fermierii din afara țării, beneficiază de un buget propriu de 20 de milioane de euro, din care încă mai sunt disponibile peste 19 milioane de euro în prezent. Însă, în afara locului în care se află destinatarii finanțării, toate celelalte condiții pentru accesarea fondurilor sunt identice cu cele impuse fermierilor din țară. În plus, cei interesați pot accesa direct ghidul de finanțare, pentru mai multe informații.

CITEȘTE ȘI Alina Gorghiu o pune la punct pe Diana Șoșoacă: „Parlamentul trebuie să facă legi bune. Nu e nevoie de circ”

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii