Web Analytics

Alina Gorghiu o pune la punct pe Diana Șoșoacă: „Parlamentul trebuie să facă legi bune. Nu e nevoie de circ”

de | 10.04.2021 10:48 | Actualitate, Politica si Administratie

Săptămâna aceasta, senatorii PNL au transmis un apel către colegii de la celelalte partide a de nu mai tolera comportamentul neregulamentar al senatorului Diana Șoșoacă în Parlament. Legat de acest demers, Alina Gorghiu, originară din Argeș, senator PNL și Vicepreședinte al Senatului oferă mai multe detalii:

„Avem nevoie de standarde în Parlament. Nu e nimic ieșit din comun, trebuie doar bunăvoință, respect și corectitudine. Suntem la mai bine de 30 de ani de când România are din nou sistem parlamentar și bine ar fi fost să nu fie necesar a reveni asupra acestui aspect.

Citește și: Un piteștean a strâns singur PET-urile de pe lacul de la Sătic, sătul de lipsa de reacție a autorităților

Dar atunci când se ignoră această cutumă, se impune a puncta iar și iar că noi, ca parlamentari, suntem etalon pentru public.

Dacă se înțelege asta, vă asigur că fiecare deputat sau senator își va aminti mereu că electoratul merită din partea parlamentarilor comportament civilizat și profesionalism în legiferare.

Acest mandat legislativ este la început. Vor fi patru ani în care, în noua formulă parlamentară, avem datoria să facem legi. Bune, aplicabile, în folosul oamenilor. Nu circ.

Sper ca toți colegii senatori să rezoneze la această misiune, inclusiv doamna Șoșoacă. Pentru că am convingerea că fiecare dintre noi își dorește ca electoratul său să poată spune acum sau să își amintească peste ani <<Această lege este inițiativa senatorului meu>>. Nu cât de puternic a țipat în Parlament.”

Citește și: Consiliul UE a aprobat fonduri pentru adeverințele verzi de liberă circulație pe timpul pandemiei

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii