Web Analytics
scris sâmbătă, 14.01.2023

Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023

Novi Sad a predat Timişoarei ştafeta Capitalei Europene a Culturii şi în cadrul celor peste 40 de evenimente culturale şi muzicale prin care a marcat, astăzi, trecerea în noul an pe stil vechi. Ceremonia oficială de preluare a titlului a avut loc la începutul acestei săptămâni, potrivit România Actualități. 

Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023


Citește și: O profesoară ironizată de doi elevi pe rețelele de socializare va primi 30.000 de lei de la părinții acestora

“Situat nu departe de graniţa cu România, oraşul Novi Sad a fost Capitală Europeană a culturii împreună cu Esch din Luxemburg şi Kaunas din Lituania, iar evenimentele derulate în cadrul programului au adus cu 40% mai mulţi vizitatori faţă de anii de dinaintea pandemiei, conform unor statistici preliminare preluate de colegii de la Radio România Timişoara. După un an plin, organizatorii vor să îi susţină pe vecinii din Timişoara, atât cu prezenţa, cât şi cu experienţa lor din ultimul an”, a spus Sara Vuletic, directorul de programe al Novi Sad, Capitală Culturală Europeană 2022.

Programul Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023 se află de astăzi sub înaltul patronaj al preşedintelui României. Klaus Iohannis s-a arătat încrezător că timişorenii vor dovedi, aşa cum spune sloganul programului, că pot să-şi lumineze oraşul prin ei înşişi, prin cultură şi implicare comunitară. Timişoara deţine titlu în acest an, alături de Elefsina, din Grecia, şi Veszprem, din Ungaria.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *