Web Analytics

Ţâroiu a reînceput joaca cu liberalii câmpulungeni

de | 11.10.2017 19:17 | Politica si Administratie

18 taroiu# Primarul de la Câmpulung i-a păcălit pe „lupii tineri” din consiliu că va discuta problema ieşirii din ADI Constanţa
Iminenţa ieşirii din schema serviciilor publice a Edilul CGA SA Câmpulung în favoarea RAJA Constanţa i-a determinat pe consilierii liberali să reacţioneze. Patru dintre cei şase (ceilalţi doi au legături cu societatea) au iniţiat la începutul acestei luni un proiect de hotărâre de ieşire a Câmpulungului din ADI Apă-Canal Constanţa, însă demersul lor a fost blocat chiar în şedinţa de consiliu. Pe fond tensionat, acum se aşteaptă finalizarea preluării acţiunilor deţinute de Financiar Urban la Edilul pentru a se consuma logodna pecetluită prin semnătură de primarul Liviu Ţâroiu.

Faţă de amănuntele oferite săptămâna trecută în legătură cu transformarea municipiului Câmpulung, prin Consiliul Local, în acţionar unic la Edilul CGA situaţia nu s-a schimbat prea mult. Afacerea constând în cumpărarea pachetului de 31% din acţiuni de la Financiar Urban este blocată din cauza paraliziei la nivelul Consiliului Local şi al conducerii de la Edilul, în condiţiile în care s-a aprobat ca tranzacţia să fie efectuată pe invers, fără intervenţia directă a acţionarului majoritar. Încă se mai aşteaptă convocarea unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor care să clarifice, într-o măsură sau alta, situaţia, dar până atunci continuă acţiunile de împotrivire faţă de aderarea Câmpulungului la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa. Motivul este unul clar: după preluarea acţiunilor de către Consiliul Local, RAJA Constanţa va primi delegarea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, iar Edilul CGA va rămâne fără activitate.

Nu poţi ieşi din ce nu ai intrat!

Municipiul Câmpulung a aderat la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa în luna aprilie a acestui an, după mai multe discuţii cu principalul actor al structurii cu peste o sută de membri, societatea RAJA SA Constanţa. Firma care a rezolvat în 2015 avaria care a lăsat Muscelul fără apă este cel mai mare operator public regional din ţară în domeniul furnizării apei potabile şi a epurării apelor uzate şi a preluat acest serviciu în localităţile care, de-a lungul timpului, au devenit membre ale ADI Apă-Canal Constanţa. Numai că, deşi primarul Ţâroiu a semnat actul de aderare, asocierea nu va deveni efectivă decât în momentul în care Edilul CGA va avea acţionariat unic public, adică atunci când va trece în totalitate sub umbrela Consiliului Local.
Simţind pericolul, sindicatele de la Edilul au reacţionat, susţinând că concretizarea aderării ar duce la aruncarea în aer a societăţii comerciale muscelene care ar rămâne fără obiectul de activitate. Ei vorbesc de disponibilizări, de majorări de tarife ale serviciilor publice şi cer renunţarea la asociere. Ideea a fost preluată şi de aleşii liberali din Consiliul Local Câmpulung, aceştia iniţiind în această lună un proiect de hotărâre privind retragerea municipiului din ADI Apă-Canal Constanţa. După ezitări, primarul Liviu Ţâroiu a inclus actul pe ordinea de zi a unei şedinţe de îndată desfăşurată săptămâna trecută, însă prezenţa completă la întrunire a aleşilor PSD a făcut ca proiectul să fie retras de pe ordinea de zi. Motivaţia a fost una parşivă: atâta timp cât Consiliul Local nu a preluat acţiunile de la Financiar Urban, nu se poate vorbi de concretizarea aderării la ADI Constanţa, deci nici de renunţarea la aderare. În aceste condiţii, dacă cineva va avea curajul să semneze pentru cei peste trei milioane de lei care vor intra în conturile Financiar Urban pentru pachetul de 31% din acţiuni, ieşirea din ADI Constanţa va deveni aproape imposibilă. Ca şi supravieţuirea Edilul CGA SA.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii