Web Analytics

Talentatul domn’ Proca. Primarul „agresat” de la Berevoeşti se războieşte cu o femeie amărâtă, care are în îngrijire o fată cu sindrom Down

de | 3.03.2022 13:00 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Deși edilul Florin Proca a sunat la poliție, reclamând că ar fi fost agresat în birou, Georgiana Șchioapa are o înregistrare care contrazice varianta de victimă în care s-a prezentat primarul

Un alt scandal dintr-o primărie din Argeș a ajuns subiect de interes național. De data asta, personaj principal a fost primarul de la Berevoești, Florin Proca. Acesta a acuzat faptul că ar fi fost lovit de o localnică și, imediat, a alertat poliția. În realitate, lucrurile par să fi stat diferit, iar ”agresiunea” invocată n-a fost decât o convorbire mai aprinsă între o femeie cu doi copii minori și speriosul edil din Berevoești. Ce voia, de fapt, această femeie sărmană, cu una din fete bolnavă de sindromul Down? Ca edilul să fie de acord ca ea să-și facă partidă separată de curent, astfel încât să nu mai fie nevoită să ia curent de la familia Proca. Curent pe care de altfel îl plătea, nu îl primea gratis.

„Nu l-am agresat, doar am vorbit cu el”

Asta reiese clar și dintr-o filmare, pe care chiar femeia acuzată că l-ar fi agresat pe primar ne-a pus-o la dispoziție. De altfel, este și singura dovadă pe care Georgiana Șchioapa spune că o are și o va folosi ca să demonteze acuzele nedrepte ale edilului, fiindcă: ”Eu n-am bani să mă car prin secții de poliție și tribunale cu domnul primar, pe ceva ce n-am făcut. Nu l-am agresat, doar am vorbit cu el”.
Incidentul a avut loc marți, 22 februarie, când Georgiana Șchioapa, mamă a doi copii minori, dintre care unul diagnosticat cu sindrom Down, a mers la Primăria Berevoești pentru a face o cerere de racordare la rețeaua electrică. Ani la rând, familia Șchioapa a folosit curent tras de la vecini, printre care și de la părinții actualului primar.

Citește și Verdict de conflict de interese pentru primarul de la Berevoeşti / Proca jr., condamnat pentru „infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane”

„Venea fata de la școală și mă întreba dacă

a venit lumina, că vrea să se uite la desene”
Femeia reclamată acum pentru agresiune duce pe umeri o adevărată povară și cu greu reușește să își crească cele două fete, de 9, respectiv 12 ani, una dintre ele fiind diagnosticată cu sindromul Down. Familia Șchioapa se întreține din alocațiile copiilor, din indemnizația fetei bolnave și câțiva bani câștigați de tată, după ce acesta muncește cu ziua prin comună.

„Problema cu lumina o avem de ani de zile. Venea fata de la școală, mă vedea în curte și mă întreba dacă a venit lumina, îmi spunea că vrea să se uite la desene. Avea zile, atunci când se întuneca devreme, venea direct de la școală și își făcea temele, pentru că mai târziu nu mai vedea să scrie. Câteodată nici nu apuca să mănânce. Eu nu înțeleg de ce domnul primar vrea să îmi facă mie atâta rău. Și nu înțeleg cum poate să nu se gândească la niște copii care stau fără lumină. Vreau să se înțeleagă că eu nu cerșesc prin primării, vreau iar să am curent. Atât!”, spune Georgiana Șchioapa.

Citește și În perioada divorţului, s-a ales primarul Proca din Berevoeşti cu un copil din… flori?

„Aici, la Primărie, n-ai ce să mai cauți”

Conflictele primarului cu familia Șchioapa par a fi început cu ani în urmă, pentru că, după cum spune Georgiana, primarul Proca a avertizat-o să nu mai intre în primărie, refuzând, de asemenea, să-i ofere și indemnizația copilei bolnave.
”Când am fost să primesc indemnizația pentru copil, a zis că nu-mi dă nicio indemnizație și că, atâta timp cât el e în primărie, eu să nu mai calc pe acolo. Am filmări vechi în care îmi spune «Tu aici, în Primărie, n-ai ce să mai cauți!» Iar când m-am dus ultima dată, nici n-am apucat să-i spun ce problemă am, că a luat telefonul și a sunat la poliție, în timp ce doamnele secretare îmi strigau să merg la Cîțu (Florin Cîțu, n. red.). Dacă nici măcar n-am apucat să îi spun ce problemă am, când era să îl mai și agresez? A pus imediat mâna pe telefon”.

Familia Şchioapa a folosit curent de la părinții primarului până la data de 9 februarie, când Georgiana a ajuns la poliție, după ce edilul a acuzat-o de injurii, deranjat fiind de faptul că localnica i-a cerut să-i semneze o cerere pentru copila bolnavă. Între timp, primarul și-a sunat fratele, căruia i-a spus să-i taie curentul femeii.
”M-am dus și eu la primărie să îmi semneze domnul primar o cerere și mi-a zis că «De asta mă deranjezi tu pe mine? Să îți semnez o adeverință?» L-a sunat pe fratele dumnealui și i-a zis să ne taie curentul și, bineînțeles, când am ajuns acasă, nu mai aveam lumină. După, a venit mama lui la poartă şi mi-a zis că mi-a tăiat curentul și că «Nu-l comanzi tu pe băiatul meu!»”, ne-a spus Georgiana, femeia acuzată de agresiune la adresa primarului din Berevoești.

Citește și Primarul Proca de la Berevoeşti a petrecut până în zori la botezul fiului său

Familia Șchioapa, amenințată de un consilier din Primărie că va rămâne și fără casă

Georgiana ne-a mai spus că între familia ei și cei din primărie există și conflicte legate de un teren și de casa în care familia locuiește. Femeia susține că a fost amenințată că i se va demola casa, ba, mai mult, unul dintre consilierii din primărie ar fi postat pe rețelele de socializare mesaje la adresa ei, sugerându-i să meargă la un control la psihiatru.

”Domnul consilier al domnului primar mă face în toate felurile, că am nevoie de un control psihiatric, zice că sunt plătită de cineva să mă duc eu în primărie și să fac scandal. Îl acuză pe soțul meu pe Messenger că, de fapt, casa noastră ar trebui să fie demolată, că nu e pământul nostru și mai știu eu ce”, ne-a declarat Georgiana Șchioapa.

Citește și Primarul Proca – ameninţat de fosta iubită că îi ia drepturile asupra copilului

Problema cu racordarea la reţeaua electrică nu s-a trecut în procesul-verbal

De altfel, Georgiana susține că problema cu racordarea la curentul electric a fost discutată în ședințele din Primărie, însă nu a fost trecută în procesul-verbal. Ba, mai mult, consilieri din primărie au făcut sesizări către Prefectura Argeș cu privire la faptul că problemele discutate în şedințe nu se trec în procesele-verbale. În urma acestora, la Primăria din Berevoești s-a organizat o ședință ordinară, de la care primarul Florin Proca și alți consilieri au lipsit. Lucru confirmat și de membri care au participat la ședința ordinară: ”Tocmai când ne-am anunțat prezența, cei șapte care fac parte din alianța PSD-ProRomânia-Partida Romilor, condusă de primarul localității, au absentat. (…) Cu toate acestea, s-au purtat discuții pentru convocarea corectă a comisiilor de specialitate în vederea emiterii avizelor și pentru întocmirea corectă a procesului-verbal de ședință”.
Am încercat să-l contactăm și pe edilul Florin Proca, însă acesta nu a răspuns la telefon.


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *