Web Analytics

Suspiciuni de concurs trucat la Poliţia Judeţeană. DNA a ridicat mobilele a doi candidaţi

de | 24.06.2022 10:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Examenele pentru postul de șef al Biroului de Investigarea Criminalității în Mediul de Afaceri și șef de Birou Investigații Complexe au trezit suspiciunea procurorilor anticorupție

Săptămâna trecută a fost una a descinderilor pentru Direcția Națională Anticorupție. După ziua de luni, când DNA, Structura Centrală, a descins la APIA Argeș și a ridicat telefoanele mobile ale celor două directoare, Mariana Pană și Alexa Delureanu, ca urmare a unui denunț privind un examen trucat de anul trecut, vineri a fost rândul IPJ Argeș să fie vizat de procurorii anticorupție din Pitești. Motivul l-a constituit tot un proces de recrutare personal, respectiv organizarea unor concursuri. Primul pentru ocuparea postului de șef al Biroului de Investigarea Criminalității din Mediul de Afaceri și cel de-al doilea pentru șef al Biroului Investigații Complexe, ambele din cadrul SICE (Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice). Și în acest caz s-au ridicat telefoanele mobile ale candidaților-polițiști vizați de anchetă.

Citește și După audierea de la DNA, şefa de la APIA a intrat în concediu de odihnă

Nouă candidați la postul scos la concurs de IPJ Argeș

IPJ Argeș a derulat în această perioadă mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi de conducere în cadrul Inspectoratului, dar și la posturile de poliție din teritoriu, cu personal recrutat din sursă internă. Unul dintre cele mai dorite posturi a fost cel de șef la Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, birou în cadrul Serviciului Investigarea Criminalității Economice. Nu mai puțin de nouă candidați s-au înscris la concursul care a avut loc pe data de 15 iunie, dar trei dintre ei nu s-au mai prezentat după validarea rezultatelor.

Bibliografia, una foarte stufoasă, a pus ceva probleme candidaților care au rămas în cursă, nu însă și unuia dintre ei, care a obținut nota 9.43, plasându-se, detașat, pe locul 1. În mod neobișnuit, în afară de candidatul care a obținut 8.69, a depus contestație și cel de pe primul loc. Comisia de contestații a vizionat înregistrarea audio-video a probei de interviu înaintate de Serviciul Criminalistic şi, în urma contestației, notele au crescut de la 8.69 la 9.03 și de la 9,43 la 9,90. Aproape perfect! Însă tocmai faptul că examinatul a știut subiectele aproape la punct și virgulă a ridicat suspiciuni, suspiciuni care au ajuns la DNA. Iar anchetatorii de la anticorupție i-au ridicat telefonul, cel mai probabil pentru a afla cu cine a vorbit înainte de examen.

Citește și Avocat Adrian Ghergulescu: „Evident că interesele financiare au fost unele foarte mari. (…) E depusă la DNA o plângere împotriva Primăriei Piteşti”

Cinci ani magnifici pentru candidatul Robert Gheorghe. De la subofițer la Rutieră în Argeș, a ajuns ofițer la Capitală

Deși procedurile de derulare a concursurilor se fac “sub acoperire”, adică netrasparent, iar candidații primesc un cod de identificare, noi am aflat că Robert Gheorghe, polițistul care și-a căpătat acum porecla “Nicolae Iorga” în urma prestației de la concurs, ar fi “freș pe preș”, cum s-ar spune. Asta prin prisma faptului că este foarte apropiat mediului de afaceri în domeniul transporturilor, dar și al frumuseții, soția lui deținând un foarte luxos salon de înfrumusețare în Pitești. De altfel, Robert Gheorghe a avut o ascensiune fulminantă în carieră. Acum cinci ani era agent la Poliția Rutieră Argeș, după care a ajuns ofițer la un serviciu de pe lângă Poliția Capitalei. Acum, dorind să vină acasă, s-a înscris la mai multe dintre concursurile organizate de IPJ Argeș. Vorbind despre ceea ce „îl recomandă” pentru un post-cheie, vă mai putem spune că este finul unui fost polițist, la service-ul căruia se repară mașinile IPJ Argeș.

Tot sub lupa DNA se află și concursul care s-a derulat, anterior, pentru postul de șef birou Investigații Complexe, tot din cadrul SICE, al cărui câștigător este, de asemenea, un apropiat al mediului de afaceri. Tot în familie, cum s-ar spune, socrul candidatului polițist fiind un întreprinzător de nivel mediu din Pitești. Am solicitat pe Legea 544 un punct de vedere și IPJ Argeș însă până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns.

Citește și CNS Cartel ALFA sesizează DNA cu privire la constituirea unui grup infracțional la vârful conducerii politice a României


Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole