„Sunt onorat de susţinerea primarului Pendiuc şi nu-l voi dezamăgi”

de | 8.11.2012 19:26 | Politica si Administratie

# Dr. Cătălin Rădulescu, candidatul USL pe Colegiul Piteşti Nord-Bradu-Oarja.

# De ce ar trebui să-l voteze piteștenii de pe Colegiul Sud pe dr. Cătălin Rădulescu?
– Încă din 1989, am fost și sunt lângă oameni și printre oameni. Am participat la Revoluție pentru ca oamenii din România să aibă dreptul la exprimare, dreptul la vot, dreptul la libera circulație, dreptul la libera opinie, dreptul la proprietate. Prin natura profesiei de medic, sunt mai aproape de oameni decât alții și mai aproape de nevoile și suferințele lor. Sunt omul care nu suportă compromisul, corupția, sunt altfel decât parlamentarii cărora nu le pasă de semenii lor și sunt preocupat cu adevărat de ce se întâmplă cu oamenii și nu declarativ, ca alții. Sunt un piteștean care locuiește, trăiește și își desfășoară activitatea împreună cu familia sa, în Pitești și care cunoaște foarte bine problemele cu care se confruntă oamenii, nu le cunoaște din presă sau din patru în patru ani. Cunosc necazurile, problemele și așteptările acestora. Cred că a venit timpul să ajungă și un alt fel de om politic în Parlament, care să nu se gândească doar la el, ci și la oamenii care-l trimit în Parlament și să le susțină interesul lor și al administrației locale pe care o reprezintă.

„Eu nu cochetez  cu politica, fac politică!”

# În ce fel vă obligă susținerea Organizației Pitești, a primarului Tudor Pendiuc personal și a viceprimarului Cornel Ionică și cum veți onora această încredere?
– Sunt onorat că am o asemenea susținere și voi face tot ce-mi stă în putință să nu-i dezamăgesc și, ca atare, să câștig colegiul, evident convingându-i pe alegători că merit votul lor. Dacă alegătorii din colegiul meu îmi vor acorda încrederea, voi fi un parlamentar care va sprijini necontenit și se va implica în susținerea proiectelor de dezvoltare locală ale administrației locale.
# Ați mai cochetat cu politica? Ce activitate politică ați avut până acum?
– Nu am cochetat cu politica, am făcut și fac politică. Pentru cei care nu știu, am început în 1990, când după Revoluția la care am participat, am fost președintele Frontului Salvării Naționale în Argeș, apoi cel mai tânăr deputat din primul parlament al României de după ’89, secretarul Comisiei de Politică Externă a Parlamentului, reprezentantul Delegației României la NATO și apoi președintele PD-FSN Argeș. De șapte ani sunt în Organizația PSD-Pitești, unde m-am implicat activ, iar din 2011 sunt și vicepreședintele PSD-Diaspora și coordonatorul PSD-Republica Moldova.
# Cum vedeți așteptările Piteștiului și piteștenilor, după 20 de ani de la Revoluție, având în vedere că ați fost primul șef al județului, președintele FSN-Argeș?
– Speranțele piteștenilor, cât și ale mele personal, nu sunt cele pe care le-am dorit după Revoluție. Așteptările oamenilor nu s-au împlinit datorită unor parlamente și a unor guverne care s-au îndepărtat de popor. Degeaba administrația locală a Piteștiului a depus toate eforturile să facă cât mai mult pentru piteșteni, atâta timp cât legislația nearmonizată și guvernele care s-au perindat nu au ținut cont de nevoile Piteștiului, iar dirijarea fondurilor europene s-a făcut pe criterii politice. Datorită acestor anomalii și acestei îndepărtări a politicului față de oameni au dispărut locurile de muncă, iar traiul oamenilor este la limita pragului sărăciei. Nici idealurile mele nu le văd împlinite. Din toate idealurile pentru care am luptat în Revoluție nu s-a împlinit decât respectarea drepturilor omului: la libera exprimare, la vot, la libera circulație, la asociere, la proprietate, în timp ce idealurile pentru o viață mai bună a oamenilor au rămas neîmplinite.

„A venit momentul ca oamenii să fie reprezentați real în Parlament”

# Concret, punctual, cum vă gândiți să îi reprezentați pe piteșteni în Parlament și ce puteți face pentru ei?
– Cred că a venit momentul ca oamenii să fie reprezentați real și sincer. Și mă refer la colegiul meu, unde nu se poate spune că oamenii, alegătorii au avut un parlamentar care să-i reprezinte. Vreau să promovez în Parlament legile de care au nevoie cetățenii din colegiul meu și legile de care are nevoie administrația locală pentru a ajuta cetățenii și pentru asta voi prelua toate proiectele administrației locale, voi face lobby la nivelul ministerelor și voi ajuta administrația locală în obținerea rapidă a avizelor necesare demarării proiectelor de dezvoltare locală. Voi ține în permanență legătura cu cetățenii, știindu-le nevoile și nu voi vota legi în Parlament cu ochii închiși, ci în cunoștință de cauză. Alte lucruri vi le voi spune la momentul potrivit.
# Pentru ce tip de campanie electorală veți opta și, dacă ne puteți spune, cum se va desfășura?
– Optez pentru o campanie europeană, occidentală sau americană, în care oamenii, alegătorii mei să mă cunoască mai bine și să înțeleagă ce-mi propun să fac pentru ei și să preiau ideile și problemele oamenilor. Voi face o campanie între și printre oameni.
Interviu realizat de Adriana Gândilă

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii