STUDIU: Imunitatea oferită de vaccinul Pfizer scade semnificativ la câteva luni de la a doua doză

de | 7.10.2021 14:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Imunitatea oferită de vaccinul antiCovid de la Pfizer/BioNTech scade semnificativ la câteva luni de la doza a doua, arată o nouă cercetare care susține efectuarea celei de a treia doze.

CITEŞTE ŞI:  Dublă mişcare în Consiliul Local Câmpulung

Anticorpii au scăzut continuu pe parcursul a șase luni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin, potrivit unui studiu realizat pe aproximativ 5.000 de persoane care lucrează în sistemul sanitar din Israel, publicat miercuri în New England Journal of Medicine şi citat de Bloomberg. Imunitatea a scăzut mai întâi într-un ritm accentuat, iar apoi moderat. Cercetătorii din întreaga lume încearcă să identifice nivelul anticorpilor necesari pentru prevenirea infecției cu coronavirus, a cazurilor grave și a decesului, a declarat Gili Regev-Yochay, unul dintre autorii studiului. Astfel de studii vor ajuta la evaluarea nivelurilor de risc pentru diferite grupuri de persoane și a măsurilor ce trebuie luate pentru a le proteja, a spus cercetătorul.

Bărbații au mai puțini anticorpi ca femeile

Nivelul de anticorpi s-a dovedit a fi mai scăzut la persoanele în vârstă decât la cele mai tinere și la persoanele imunodepresive în comparație cu populația sănătoasă, potrivit studiului.Totodată, bărbații au mai puțini anticorpi decât femeile.

CITEŞTE ŞI: S-a deschis Centrul de Permanenţă de la Călineşti

Astfel, cercetarea arată de ce există cazuri de Covid la persoanele care au efectuat două doze de vaccin, a spus Regev-Yochay. Studiul israelian este susținut de o altă cercetare efectuată în Qatar, care arată că eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech scade într-o perioadă de timp similară. Protecția oferită de vaccin a scăzut de la 77,5% cât era în prima lună după a doua doză, la 20% între lunile cinci și șapte. Cu toate acestea, cercetările arată că cele două doze de vaccin previn cazurile grave de Covid și decesele.

CITEŞTE ŞI: Primăriţa din Câmpulung a mai pierdut o luptă pentru reorganizare

„Protecția oferită de cele două doze împotriva spitalizării și decesului este cu adevărat puternică. O a treia doză ajută și mai mult”, a spus Laith Abu-Raddad, coautor al studiului.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Verificări pe cursurile de apă din Argeș 
Verificări pe cursurile de apă din Argeș 

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Argeş și Gărzii Forestiere au realizat în perioada 2 – 21 mai 2022 acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate...

Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș
Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș

În ziua de 26 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tpoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte...

Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri
Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri

În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de...


Loading RSS Feed