S-a deschis Centrul de Permanenţă de la Călineşti

de | 7.10.2021 13:10 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

# El deservește pacienții din Topoloveni și Călinești și funcționează între 15.00-08.00 în zilele lucrătoare și 24 din 24 în week-end și de sărbătorile legale

O nouă unitate medicală s-a deschis în Argeș, la Călineşti. Este vorba despre al șaptelea centru de permanență din județ, care a fost inaugurat vineri, 1 octombrie. Centrul a fost amenajat în curtea Spitalului Călinești, în clădirea nouă și are ca obiect de activitate asistenţa medicală în regim de gardă. Centrul va deservi locuitorii din Călineşti şi Topoloveni.

Primarul Mihai Georgescu: „Serviciul Județean de Ambulanță ne-a pus la dispoziție o ambulanță cu toate dotările necesare”

Primarul Mihai Georgescu a sprijinit această iniţiativă. „L-am deschis în prezența echipei medicale, formate din 7 medici și 7 asistenți, 4 posturi la Salvare, în afară de șofer. Aceasta este schema, momentan, a centrului. La deschidere a mai fost dr. Viorel Enache, președintele Comisiei de Sănătate din Consiliul Județean, cel care ne-a susținut, împreună cu conducerea CJ-ului, să preluăm spațiul de la CJ”, ne-a declarat primarul Mihai Georgescu. La deschiderea centrului au mai fost prezenți reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate Argeș și ai Direcției de Sănătate Publică Argeș, dar și parlamentari de Argeș, senator și doctor Cristina Stocheci, precum și deputații Nicolae Pavelescu și Aurel Bălășoiu.

Citește și Comuna Călineşti a devenit gazda celei mai mari şezători din Ţara Românească

Cetățenii pot să vină și cu ambulanța la noul centru din Călinești. „Serviciul Județean de Ambulanță ne-a pus la dispoziție o ambulanță cu toate dotările necesare”, a punctat primarul. Centrul de permanenţă funcționează în regim de gardă. În zilele lucrătoare: între 15:00 – 08:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale şi în zilele declarate libere, garda începe de la ora 08:00 şi durează 24 de ore.

„Centrul are la dispoziție un număr de telefon la care pot suna cetățenii din Călinești și Topoloveni și se deplasează medicul şi asistentul cu ambulanța și acordă primul ajutor la domiciliu. De săptămâna aceasta vom intra și în sistem, vor fi repartizate solicitările 112 la Centrul de Permanență Călinești, cele care țin de zona noastră”, a mai explicat primarul. Pacienții au început să vină încă din prima zi, 1 octombrie, când au fost 3 cazuri, iar în a doua zi au fost 4 cazuri. „Suntem în perioada de mediatizare și oamenii încep să sune. S-au și deplasat în centru, pot veni și în centru”, a mai spus primarul.

Citește și Celebrul Costel Gaciu va preda lecţii de cobză copiilor din Călineşti

Dr. Viorel Enache: „Sper ca în următoarea perioadă de timp să începem să facem și parcul, de care cred că este atâta nevoie”

Centrul de Permanență Călinești este înființat de către Consiliul Local și Casa de Asigurări de Sănătate Argeș și este localizat în curtea Spitalului Călinești, care este sub autoritatea Consiliului Județean Argeș. Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Călinești este dr. Viorel Enache, care speră într-o colaboare frumoasă și de lungă durată între medicii din Centrul de Permanență Călinești, care sunt medici de familie, și liniile de gardă din Spitalul Călinești. Spitalul Călinești are o secție de Boli Cronice și o secție pentru îngrijiri paliative (sunt acordate îndeosebi bolnavilor aflați în faza terminală a unei boli incurabile, n. red.), unde s-a mărit numărul de paturi, de la 10, cu încă 30, ne-a spus dr. Viorel Enache, care vrea să realizeze și un parc pentru pacienții spitalului.

„La acest moment, nu este propriu-zis, sper ca în următoarea perioadă de timp să dezvoltăm secția de îngrijiri paliative și sigur că, împreună cu secția de cronici, să beneficieze de parcul despre care se face vorbire. La momentul acesta sunt câteva clădiri vechi, care trebuie demolate. Pentru unele există autorizația de demolare și sunt o grămadă de pași de făcut și cu niște documente. Sper ca în următoarea perioadă de timp să începem să facem și parcul, de care cred că este atâta nevoie, ca spațiu de recreere, ca spațiu de plimbare, ca spațiu care întregește întregul complex de la Călinești, pentru că este păcat de el”, ne-a mai spus dr. Viorel Enache.

Citește și Copiii de la Viitorul Călineşti au obţinut 7 centuri galbene la judo

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Mioveni: Cupa Instituțiilor Publice și Cupa Presei la Darts
Mioveni: Cupa Instituțiilor Publice și Cupa Presei la Darts

Vineri, 27 mai 2022, reprezentanții instituțiilor publice din Mioveni se vor confrunta în cadrul celei de-a șasea ediții a „Cupei Instituțiilor Publice la Darts”. Competiția se va desfășura de la ora 09.00, la Sala Sporturilor din Mioveni. Citește și:Spectatori de...

Alina Gorghiu, prinsă-n horă la Bughea de Sus
Alina Gorghiu, prinsă-n horă la Bughea de Sus

Au început petrecerile în Muscel, balul fiind deschis la Bughea de Sus cu Ziua Comunei sărbătorită după o pauză de trei ani! Puzderie de lume în centrul localității, în fața Căminului Cultural, și muzică populară din belșug pe scena pe care au urcat interpreții de...

UE: Combaterea abuzului sexual online asupra copiilor
UE: Combaterea abuzului sexual online asupra copiilor

Comisia Europeană a prezentat, în ziua de 11 mai, o propunere privind un nou act legislativ al UE care să prevină și să combată abuzul sexual online asupra copiilor. Dat fiind faptul că numai în 2021 au fost raportate în întreaga lume 85 de milioane de fotografii și...


Loading RSS Feed