Web Analytics
scris miercuri, 12.10.2022

Stagnează ancheta privind accidentul aviatic în care argeșeanul Sorin Pătrașcu și alți militari au murit

Ies la iveală noi detalii despre accidentul aviatic de la Constanța petrecut în martie, anul acesta. Vă reamintim că implicat în tragedie a fost și argeșeanul Sorin Pătrașcu, cea mai tânără victimă a accidentului. Acesta și alți 7 militari și-au pierdut viața după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit la câteva minute după decolare. Asta după ce, la scurt timp înainte o aeronavă MiG-21 LanceR, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, s-a prăbușit în zona localității Cogealac, din județul Constanța.

Stagnează ancheta privind accidentul aviatic în care argeșeanul Sorin Pătrașcu și alți militari au murit

Detalii AICI și AICI !

Recorder a desfășurat o anchetă privind tragedia și a intrat în posesia mai multor informații. În același timp, la mai bine de jumătate de an de la accident ancheta Parchetului Militar stagnează , iar Armata a oferit explicații evazive în care vina a fost aruncată mai mult asupra celor decedați în misiune.

Citește și:  Pe 14 mai, pilotul din Lunca Corbului avea programată cununia. Adriana Pătraşcu: „În loc de pregătiri de nuntă, ducem flori la mormânt”

La șapte luni de la tragedie, Armata n-a mai stabilit nimic, deși a anunțat că va face o anchetă proprie. Rămâne neclar dacă factorii umani indicați în concluzia preliminară se referă doar la membrii echipajului – care nu mai pot aduce argumente în apărarea lor – sau și la cei care ar fi trebuit să transmită, în timp util, ordine care să ducă la îndeplinirea misiunii de salvare în condiții de siguranță, scrie Recorder.

Citește și: Pilotul de la Lunca Corbului a murit fără să ştie că va fi tată

„De fiecare dată când a fost un incident aviatic, s-a dat vina pe cel decedat. Mereu s-a dat vina pe pilot. Știu bine ce e în armată. Așa va fi mereu, se încearcă evitarea arătării cu degetul către cei vii. Dar din punctul meu de vedere, elicopterul nu trebuia să plece în seara aia”, a declarat tatăl unuia dintre militarii decedați în accident pentru jurnaliștii de la Recorder.

Citește și: Mama pilotului mort se revoltă pe Primăria Lunca Corbului: „Am cerut ca strada pe care locuim să poarte numele fiului meu. Mi se pare inuman refuzul”

În același timp, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a refuzat un dialog telefonic cu jurnaliștii Recorder, motivând că este într-o ședință și că oricum nu se poate pronunța fără rezultatele definitive ale anchetelor aflate în curs. Într-un articol publicat luni de ziarul Libertatea, pe același subiect al elicopterului prăbușit, Dîncu s-a lăudat că a dat afară un comandant de la Baza Kogălniceanu, deși acesta nu avusese nicio legătură cu misiunea. Ministrul a mai spus că, din câte știe, n-a existat o situație în care generalii implicați în coordonare s-ar fi contrazis în privința ordinelor.

Citește mai mult pe Recorder.ro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *