Web Analytics

Mama pilotului mort se revoltă pe Primăria Lunca Corbului: „Am cerut ca strada pe care locuim să poarte numele fiului meu. Mi se pare inuman refuzul”

de | 11.08.2022 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Au trecut șase luni de la tragedia din Constanța, atunci când pilotul Sorin Pătrașcu din Lunca Corbului, împreună cu alți șapte militari, a murit într-un accident aviatic în județul Constanța, după ce un MIG și un elicopter s-au prăbușit. „Jurnalul de Argeș” a scris în mai multe rânduri despre drama familiei lui Sorin Pătrașcu. De data aceasta, mama pilotului își strigă durerea în fața autorităților locale, care, spune ea, „au promis că vor face ceva în memoria fiului meu la nivel local”.

Mai exact, printr-o solicitare, Adriana Pătrașcu a cerut Primăriei Lunca Corbului, iar mai apoi Prefecturii județului Argeș ca strada pe care a locuit fiul său sau grădinița din localitate să poarte numele acestuia. Nimeni nu s-a sesizat însă cu privire la acest aspect, ba, mai mult, Adriana Pătrașcu spune că primarul i-ar fi spus că ar putea da numele fiului ei unei școli care nu mai funcționează și pe care, „poate o va reabilita”.
Contactat de „Jurnalul de Argeș”, Gheorghe Drăgan, primarul de la Lunca Corbului, a fost scurt în declarații, dar a contrazis-o indirect pe Adriana Pătrașcu, spunând că „documentația ca strada să poarte numele fiului doamnei e înaintată. Aștept răspunsul de la Prefectură”.

Citește și Pe 14 mai, pilotul din Lunca Corbului avea programată cununia. Adriana Pătraşcu: „În loc de pregătiri de nuntă, ducem flori la mormânt”

Adriana Pătrașcu: „Dacă nu îmi îngropam fiul aici, plecam din zonă”

Iată ce ne-a declarat mama pilotului Sorin Pătrașcu: „Au promis că vor face ceva în memoria fiului meu, la nivel local. O placă comemorativă sau, eventual, strada pe care locuim să-i poarte numele. De atunci și până acum nimeni nu a mai făcut nimic. Au rămas o medalie și câteva cărți, bineînțeles, date cum se dau, de ochii presei. Am făcut o sesizare către Prefectură prin care să-i aducă la cunoștință domnului primar dorința mea, aceasta cu strada. Din aprilie sau mai, de când am făcut sesizarea, nu am primit niciun răspuns oficial de la primărie. Normal era să ne trimită și nouă, și Prefecturii un răspuns. Nici măcar nu s-a deranjat domnul primar. A spus că a discutat în Consiliul local, iar consilierii nu sunt de acord cu propunerea mea. Mi-a zis că, dacă vreau, ar putea da numele fiului meu unei școli de aici din comună, care nu mai este funcțională, e în stadiu de ruină, că poate o reabilitează. Și i-am spus că nu vreau să dau numele fiului meu ruinelor. Sunt foarte revoltată și prin toate mijloacele voi încerca să rezolv această problemă, pentru că mi se pare inumane refuzul și comoditatea tuturor din sistem. Sincer vă spun că, dacă nu îmi îngropam fiul aici și dacă nu era aici casa copilăriei lui, plecam din zonă”.

Citește și Mama pilotului mort: „Să-şi ia decoraţiile înapoi, să le dea copiilor lor! Al meu e la doi metri sub pământ”

Vă reamintim că, pe 2 martie a.c., la ora 20, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei Aeriane 86, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, prăbuşindu-se în zona localităţii Cogealac. Ca urmare a declanşării operaţiunilor de căutare-salvare, un elicopter militar IAR-330 al Bazei Aeriane 57 Mihail Kogălniceanu a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a echipajului aeronavei MiG-21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom. Pilotul avionului MiG-21 LanceR şi opt membri ai echipajului elicopterului IAR-330 şi-au pierdut viaţa în urma acestor catastrofe aviatice.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ciudat… americanii spun ca avionul a fost doborât de ucrainieni, romanii ca a cazut singur…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole