Web Analytics

Pe 14 mai, pilotul din Lunca Corbului avea programată cununia. Adriana Pătraşcu: „În loc de pregătiri de nuntă, ducem flori la mormânt”

de | 12.05.2022 13:29 | Actualitate, Dezvăluiri

La două luni de la tragedie, familia lui Sorin Pătrașcu n-a primit niciun ajutor financiar de la armată

Pe 3 mai s-au făcut două luni de când pilotul Sorin Pătrașcu din Lunca Corbului și alți șapte militari au murit în accidentul aviatic de la Constanța, după ce un MiG, apoi și un elicopter plecat în căutarea lui s-au prăbușit. „Jurnalul de Argeș” a scris în mai multe ediții despre tragedia familiei pilotului argeșean. La ultima discuție purtată cu Adriana, mama pilotului mort, aflam că statul nu a oferit nicio indemnizație familiei, indemnizație ce trebuie acordată în baza unor legi cu caracter special.

„Vom vedea ce ne mai promit iar”

Din 8 aprilie, data la care „Jurnalul” a scris ultima dată despre situația familiei Pătrașcu, și până acum, mare lucru nu pare a se fi schimbat. Părinții lui Sorin au fost chemați la Constanța „să stea de vorbă”, asta ne-a declarat Adriana, mama lui Sorin Pătrașcu.

„Luni m-a sunat juristul și a zis că lucrurile merg spre calea cea bună, oarecum. O să trebuiască să mergem la Constanța, săptămâna viitoare, să stăm de vorbă și despre sprijin și să ne lămurească și pe noi cineva cu tot ce s-a întâmplat. Nu prea ni s-a zis clar de ce ne cheamă. Eu am făcut niște sesizări online la Minister și la Parchet cu privire la faptul că n-am primit răspunsuri clare, legale, în urma a ceea ce s-a întâmplat cu fiul meu. Nu știu dacă chemarea asta la Constanța a venit în urma solicitărilor mele, dar vom vedea ce ne mai promit, iar”, a spus mama.

Citește și Durere fără margini la Lunca Corbului. Militarul Pătrașcu, înmormântat astăzi

„Nu știu dacă ne vom mai putea reveni…”

Adriana Pătrașcu ne-a mai spus plângând că 14 mai trebuia să fie o zi fericită pentru Sorin și logodnica sa. Cei doi urmau să se căsătorească. Un vis devenit coșmar.
„Fiecare zi care trece e mai dureroasă, e un coșmar. Sâmbătă, pe 14 mai, fiul meu trebuia să aibă nunta, așa că momentele sunt din ce în ce mai grele pentru noi. Trebuia să fie o zi foarte fericită în viața noastră. Zilele astea, cum a fost Ziua Europei, Ziua Independenței, el era de fiecare dată la manifestații cu colegii, sărbătorea.
Săptămâna asta este foarte grea pentru noi. În loc de pregătiri de nuntă, ducem flori la mormânt, în loc de lumânări de cununie, tămâiem și aprindem lumânări la mormânt. E un dezastru, nu știu dacă ne vom mai putea reveni”, așa s-a încheiat convorbirea noastră cu Adriana Pătrașcu. Femeia se grăbea să cumpere marmură, pentru „a-i face mormântul frumos de ziua nunții”
fiului său.

În 2 martie a.c., la ora 20.00, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriană, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, prăbuşindu-se în zona localităţii Cogealac. Ca urmare a declanşării operaţiunilor de căutare-salvare, un elicopter militar IAR-330 al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a decolat în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a echipajului aeronavei MiG-21 LanceR.

Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom. Pilotul avionului MiG-21 LanceR şi opt membri ai echipajului elicopterului IAR-330 şi-au pierdut viaţa în urma acestor catastrofe aviatice.

Citește și Argeșeanul Sorin Pătrașcu a murit în urma incidentului de la Constanța. Avea 27 de ani

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Aveti ce ati votat ! Ati votat decenii la rand niste hoti in fruntea tarii asta aveti. Fondurile armatei pentru cumparare de avioane noi si performante au fost furate, pilotii fiind nevoiti sa zboare cu migurile vechi asa numitele sicrie zburatoare. Asta este..

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *