Web Analytics

Stadiul lucrărilor la șantierul deschis de la Muzeul Județen Argeș

de | 12.04.2022 15:40 | Actualitate, Cultură

Astăzi, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a vizitat, din nou, șantierul deschis la Muzeul Județean Argeș, pentru a vedea stadiul lucrărilor. Proiectul privind restaurarea Muzeului Județean Argeș este unul din cele trei ale Consiliului Județean, pe fonduri europene, care vizează patrimonial și infrastructura culturală a județului.

Proiectul, realizat în parteneriat de Consiliul Județean Argeș (ca lider de proiect) și Ministerul Culturii, are o valoare de 20.281.853,69 lei cu TVA. Lucrările au demarat la mijlocul anului 2021 și vor fi finalizate în luna aprilie 2023.

”Suntem din nou pe șantierul de la Muzeul Județean unde, din punct de vedere tehnic suntem la 50%, iar financiar avem 40%. Am discutat cu constructorul despre problemele care s-au ivit. Am avut o serie de mici probleme, pentru că Schitul Buliga a fost readus la suprafață în spatele Muzeului. Ne dorim să organizăm conservarea acestui sit in situm și ne dorim ca vizitatorii de la Muzeul Județean să viziteze ruinele acestui schit. De asemenea, odată cu finalizarea ne dorim și amenajarea spațiului din fața Muzeului. Ne dorim să facem un mic părculeț, vom discuta și cu Primăria Pitești, astfel încât și această zonă și Muzeul să fie mai bine puse în valoare”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș

Citește și Ce spectacole putem vedea la Teatrul Alexandru Davila în acest weekend

Până la această dată au fost realizate următoarele categorii de lucrări:

-organizare de șantier – 63.37%

-structura de rezistență – 70,91%

-arhitectură – 18,85%

-desfaceri tencuieli, pardoseli, placaje, bolți, zidării, scări, învelitoare – 96,57%

-instalații electrice interioare – 45,06%.

Proiectul “Restaurarea Muzeului Judeţean Argeş – consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. 

Investiția presupune îmbunătăţirea infrastructurii Muzeului Judeţean Argeş, precum și creşterea gradului de expunere a muzeului după finalizarea lucrărilor de intervenţii, prin digitizarea acestuia. 

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări: lucrări complexe de realizare a consolidărilor structurale, de eliminare a igrasiei, de refacere a finisajelor deteriorate, de refacere a învelitorii din tablă, a instalaţiilor sanitare şi de încălzire; lucrări de restaurare a subsolului, parterului, etajului, șarpantei şi învelitorii; lucrări de conservare-restaurare a componentelor artistice, atât în ceea ce priveşte stucatura, cât şi pentru pictură.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *