Web Analytics

Spital municipal în Piteşti? Primarul Gentea e rezervat, vicele Tofan vrea o replică la „mastodontul din Mioveni”

de | 21.04.2021 13:11 | Actualitate, Politica si Administratie

Câteva dintre subiectele atinse în cadrul conferinței de la Primăria Pitești de marți, 20 aprilie, au fost oportunitatea unui spital municipal în Pitești, bugetele prevăzute pentru fiecare domeniu în acest an, dar și ce se va întâmpla cu Simfonia Lalelelor. Bugetul total din 2021 este 506.228.700 lei, mai mare cu 11% față de cel din 2020, a spus primarul la începutul conferinței. S-au făcut două dezbateri publice până acum pe seama bugetului local din acest an.

Cristian Gentea, despre un spital municipalîn Pitești: „Eu cred că ar trebui să avem grijă de spitalele pe care deja le avem”

Pentru un spital municipal în Pitești este necesar un studiu de oportunitate. „Nu e prima dată când spun asta: eu nu sunt pentru un astfel de spital în Pitești, în momentul de față. Eu cred că ar trebui să avem grijă de cele pe care deja le avem, ca să funcționeze mult mai bine, să arate mult mai bine decât astăzi. Eu cred că vom avea mari probleme cu întreținerea, dar și cu personalul, dacă vom găsi bani ca să facem un astfel de spital. Asta nu înseamnă că – în momentul în care studiul de oportunitate ne va spune că piteștenii își doresc așa ceva și vom găsi și locația pentru un astfel de spital – nu voi fi primul care va căuta bani pentru studiul de fezabilitate. Așa că nu primează părerea primarului, ci a cetățenilor. Vom vedea ce va spune studiul de oportunitate”, a explicat primarul, care a asigurat că acele costuri de întreținere a noului stadion în niciun caz nu le întrec pe cele de întreținere a unui spital municipal.

Gelu Tofan: „Făcând o paralelă, la Mioveni amplasamentul a fost greșit”

Pe de altă parte, viceprimarul liberal Gelu Tofan a menționat că este nevoie de un spital municipal, ba chiar i-a găsit și un amplasament, lângă stadion. „ Noi (grupul de consilieri liberali, n.red) spunem că acest spital municipal de urgență cu 250 de paturi se poate face în Pitești, este o prioritate. Vedeți, după o asemenea pandemie, a apărut și necesitatea legată de sănătate. Nu există un loc liber la ATI, nu sunt locuri în spitale și cred că trebuie să construim un spital de urgență în Pitești. Făcând paralelă cu cel de la Mioveni, cred că acolo amplasamentul a fost greșit. Un oraș ca Mioveni nu avea nevoie de un mastodont (spitalul nou, n.r.), cum a fost construit acolo”, a declarat Gelu Tofan, care l-a făcut să zămbească nu doar pe primar, ci și pe ziariști.
Lucrețiu Tudor, city managerul Piteștiului, a vorbit despre construirea unui complex sportiv în Parcul Ștrand. „Un obiectiv foarte important pentru Primăria municipiului Pitești este atragerea de surse externe de finanțare, altele decât cele din bugetul local. Am reușit să identificăm o astfel de finanțare la Compania Națională de Investiții. La acest moment, avem o solicitare către dânșii privind includerea în programul național de construcții, de interes public și social, subprogramul complexuri sportive, cu obiectivul de investiții construirea Complexului Sportiv, strada Costache Negri, în Parcul Ștrand din Pitești. Este vorba despre ceea ce am cerut noi în acea adresă, ca obiective minimale: construirea a cel puțin două terenuri de sport, ale căror dimensiuni să permită meciuri de fotbal de 7 la 7 și de 5 la 5. Un teren de tenis de câmp, tribune acoperite, de cel puțin 200 spectatori, un imobil cu două grupuri sanitare diferite, pentru femei și bărbați. Avem identificată o suprafață de 4.169 mp, dar, după ce proiectantul va câștiga acest studiu de fezabilitate, acest obiectiv de investiții va putea suporta și alte schimbări. Poate e posibil să facem și un teren de baschet sau altceva. În primul rând, a fost dorința d-lui primar să facem acest complex sportiv în zona Parcului Ștrand. Este o zonă încărcată de emoții pentru iubitorii sportului din Pitești. Este zona foarte apropiată de celebrul Maracana, unde, de-a lungul anilor, au fost descoperiți unii dintre cei mai mari sportivi ai Piteștiului, ai Argeșului, începând cu marele Nicolae Dobrin. De asemenea, acea zonă pe care vom încerca să o revitalizăm prin construcția acestui complex sportiv este fostul teren de fotbal din Ștrand, care, în acest moment, este în litigiu, nu mai aparține Domeniului Public și Primăriei municipiului Pitești, este stadionul unde acum 60 de ani a evoluat prima echipă a Piteștiului, Dinamo Pitești. Deocamdată, avem doar această solicitare, de a fi cuprinși în lista CNI cu această investiție”, a spus Lucrețiu Tudor.

Citește și Dr. Daniel Muşat, director medical Spitalul Mioveni: „De o lună, la Boli infecto-contagioase şi ATI se lucrează la întreaga capacitate”

Citește și Adrian Dumbravă pleacă manager la spitalul din Caransebeş

Citește și Muntenia Hospital e de vânzare. Reprezentanţii SIF au fost la CJ

Dezbatere publică pentru piața din cartierul Prundu

Legat de utilitatea pieței din Prundu, autoritățile au hotărât ca de marți, 20 aprilie, să lanseze o dezbatere publică pentru sugestii și opinii ale cetățenilor din zonă și nu numai. Mesajele se pot trimite și pe adresa de e-mail a primăriei. În legătură cu bugetul alocat pentru învățământ, primarul Cristian Gentea a spus: „Am avut o discuție și cu d-na inspector general (Liliana Murguleț), care s-a declarat mulțumită. Pentru învățământ, în anul 2021, alocăm peste 35 de milioane de lei (31.825.000 lei, plus reparații, n.r.)”.

De Florii, coline de flori în cartiere și în centrul Piteștiului

În ceea ce privește Simfonia Lalelelor, a 44-a ediție ar fi trebuit să fie organizată la sfârșitul acestei săptămâni, însă starea de alertă a fost prelungită pe teritoriul țării și astfel de evenimente nu sunt permise. „Ținând cont că duminică sunt Floriile, sărbătoarea florilor, ținând cont că multă lume vede Piața Primăriei și spune că sunt prea multe betoane și, probabil, oamenii au dreptate, e cam goală, pentru acest weekend ne-am hotărât să înfrumusețăm această zonă. Piteștenii se vor putea bucura de o expoziție de flori și de o grădină de lalele, dar nu doar în centru. Și în fiecare mare cartier vom avea câte o colină de flori. Ele vor fi amenajate în parcul Prundu, în Trivale, până în giratoriul de la intrare în cartier, la Rectorat, în sensul giratoriu, la Găvana în Parcul Lumina, în sensul giratoriu de la intrarea în Războieni, în Craiovei, vizavi de Kaufland, în Expo Parc, în Ștrand și în Lunca Argeșului. (…) Le promitem piteștenilor că, în funcție de evoluția pandemiei – sper să scăpăm și să revenim la normal – anul viitor, într-adevăr, vom face în Lunca Argeșului o Simfonie a Lalelelor cu totul nouă, o ediție memorabilă”, a mai spus primarul.

Citește și Spitalul Leordeni a depus documentația pentru finanțarea unui computer tomograf

Citește și Spitalul Orășenesc Mioveni face angajări. 24 locuri libere

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. // Gelu Tofan: „Făcând o paralelă, la Mioveni amplasamentul a fost greșit” //. Asa se-ntampla pe cand tufanu’ se vrea-n mot , cat timp el nu este decat o tufa de Venetia ! Nicicum n-as vrea sa il jignesc pe Tufanu’ falnic … doar pe miciman !