Spitalul Leordeni a depus documentația pentru finanțarea unui computer tomograf

de | 3.04.2021 14:42 | Actualitate

 

Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni a depus documentația aferentă finanțării unui computer tomograf și a unui container pentru computerul tomograf, prin ”Programul de Investiții pentru anul 2021” al Ministerului Sănătății.

Spitalul PNF Leordeni, spital de monospecialitate (pneumoftiziologie), tratează pacienții cu tuberculoză pulmonară, afecțiuni pulmonare netuberculoase (BPOC, astm bronșic, insuficiențe respiratorii, pneumopatii, etc.) și forme ușoare și medii ale infecției cu virusul SARS-CoV-2, din tot județul Argeș și din zonele limitrofe.

 

Citește și BCM U Pitești a învins-o pe SCM Timișoara cu scorul de 79-72

 

Conducerea și echipa medicală a spitalului, consideră necesară finanțarea acestui computer tomograf pentru stabilirea mai clară a imaginilor afecțiunilor pulmonare cronice, astfel diagnosticul și tratarea patologiilor identificate se pot realiza mult mai rapid. Tomografia computerizată este o tehnică imagistică neinvazivă care utilizează raze X pentru a crea imagini detaliate ale structurilor din interiorul corpului.

Dotarea spitalului cu computer tomograf ar ajuta la creșterea calității actului medical conform normelor impuse de managementul calității din domeniul sanitar.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii