„Sper să facem din echipa de fotbal SCM ceea ce a fost FC Argeş sau mai mult dacă se poate”

de | 22.07.2015 16:40 | Sport

# Declară Dragoș Șerban, directorul SCM Pitești

De la sfârșitul lunii mai, SCM Piteşti are un nou director. Dragoş Şerban, singurul candidat care a îndeplinit cerințele pentru ocuparea postului, a câştigat concursul pentru şefia clubului finanţat de autorităţile locale. Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport al Universității Pitești în 2003, dar și profesor de sport, Dragoș a fost timp de 17 ani și judoka de performanță începând acest sport de la vârsta de 6 ani, în 1996 fiindu-i acordată diploma de merit din partea Consiliului Local Pitești pentru contribuția deosebită adusă Piteștiului atât pe plan național cât și internațional. Prin CV-ul său a fost trecută și diploma de campion universitar în anul 2002. În cele ce urmează, Dragoș Șerban ne-a acordat un interviu în care vorbește despre ceea ce își dorește să realizeze ca director al SCM, dar și despre obiectivele secțiilor din cadrul clubului.

„Dacă candidam singur și nu luam, era ca și când alergi de unul singur și ieși pe locul doi”

# Ce v-a determinat să candidați la funcția de director la SCM?
– Ținând cont că am fost sportiv și am făcut judo de performanță timp de 17 ani am hotărât să trec și pe partea administrativă pentru a ajuta sportul din această perspectivă. Eu am fost și profesor de educație fizică la câteva școli, am văzut și dificultățile cu care se confruntă sistemul educațional și am hotărât că e timpul să mă implic și pe partea aceasta administrativă.
# Alături de dvs. pentru postul de director și-a depus candidatura și profesorul universitar Gabriel Trandafirescu doar că acestuia i-a fost respins dosarul. Cum vi s-a părut toată această poveste?
– Nu pot să comentez că nu a fost decizia mea. Vă dați seama cum era dacă candidam singur și nu luam, era ca și când alergi de unul singur și ieși pe locul doi.
# Ați lucrat ca profesor de educație fizică, iar pentru o perioadă și la Apă Canal, societate din subordinea Primăriei. Aveți destulă experiență la managementul unei instituții?
– Am lucrat acolo pentru o scurtă perioadă. Aveam experiență pentru că și profesia de profesor este ca și experiență managerială pentru că un profesor manageriază o clasă. Am contribuit și în alte părți la firme private.
# Ținând cont că aţi trecut prin toate etapele pe care le trece un sportiv, ce vă propuneți să faceți pentru piteșteni ca director la SCM?
– Acesta este un club sportiv care aparține municipalității, deci voi încerca să cresc performanța sportivilor piteșteni. Avem parteneriate de colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, cu Universitatea din Pitești. Eu de când am primit decizia de numire am încercat și voi continua să lucrez pentru Pitești și pentru piteșteni, să performez tinerii noștrii, nu este un proiect pe termen scurt, dar din spate vor veni jucători tineri care să susțină echipele în funcție de fiecare ramură din sport.

„La baschet o să avem un buget de 40-42 miliarde”

# Spuneți-ne câteva cuvinte despre fiecare secție din cadrul clubului…
– Toate bugetele sunt un pic mai mari față de anul trecut. De exemplu la baschet o să avem în jur de 40-42 de miliarde lei vechi. Ross și-a prelungit din nou contractul cu noi ceea ce este un mare plus. Am muncit împreună cu tot staful aproape două luni de zile ca să negociem să-l ținem alături de echipă. Chiar ieri (n.red. 16 iulie) am semnat contractul cu el. Au fost echipe interesate de el din Italia și Franța dar a ales să continue cu noi. La baschet ne dorim clasificarea în primele patru. Echipa de fotbal a SCM are ca obiectiv promovarea. Avem un buget de 10-12 miliarde lei vechi. La volei avem același obiectiv promovarea, iar bugetul este un pic mai mare ca anul trecut. La rugbi avem foarte mulți copii interesați de acest sport, în jur de 80. Fiind juniori, sezonul competițional începe mai târziu. Săptămâna aceasta, doi dintre rugbiștii noștri s-au prezentat la Comitetul Olimpic la Snagov unde este lotul olimpic. Aeromodeliștii au rezultate foarte bune. Ei sunt foarte buni în ceea ce fac. Luna aceasta se vor duce în Mongolia la un campionat mondial și cupă mondială F1A cu obiectiv clasarea în primele 6. La handbal feminin chiar în acestă săptămână o să fie un trial de verificare. Cu Primăria Pitești este o colaborare ok. Le mulțumesc că mi-au oferit încredere și cred că lucrurile au început să se miște în sensul bun.
# În câți ani preconizați revenirea Piteștiului în elita fotbalului românesc?
– Aici depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla anul acesta. Noi ne dorim foarte mult promovarea și Rică Neaga și-a asumat această responsabilitate și noi la fel. Am semnat în mare cu 8-9 jucători, mai avem discuții și cu alții. Vom face o echipă frumoasă! A început să vină și lumea la antrenamentele echipei. Echipa are la antrenamentul de seară 70-100 de oameni ceea ce este un lucru bucurător. Eu sper să facem din SCM ceea ce a fost FC Argeș sau mai mult dacă se poate.
Alex Vlaicu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii