Web Analytics

Sorin Vişinescu: „O asemenea personalitate trebuie să rămână în conştiinţa posterităţii”

de | 1.09.2022 12:35 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

„Jurnalul de Argeș” a inițiat, încă de anul trecut, o campanie în cinstea fostului director al Dacia, Constantin Stroe. Până acum, numeroase personalități și-au spus părerea despre necesitatea unei străzi și a unui bust în Pitești pentru regretatul Constantin Stroe.
În această ediție l-am invitat pe avocatul Sorin Vișinescu. „Am interacționat instituțional și personal cu dl Constantin Stroe, preponderent în mandatul meu de 14 ani ca secretar general al Camerei de Comerț și Industrie Argeș, începând din 1990. Ca participant direct la procedurile juridice specifice, pot spune că esențiale în finalizarea cu succes a privatizării de la Automobile Dacia au fost priceperea, pregătirea, onestitatea, viziunea și celelalte multe calități personale ale d-lui Stroe. Și aceasta într-o perioadă confuză, în care foarte mulți au eșuat. De altfel, managementul performant i-a fost recunoscut în mod constant nu doar de partenerii francezi de la Renault, ci și de CCI Argeș și de alte autorități.

Întregul parcurs postecembrist al industriei românești de automobile, în care Dacia are și azi ponderea semnificativă în PIB, mediul de afaceri argeșean și românesc poartă marca proeminentei personalități a domnului Stroe. Învățământul, cultura, sportul, administrația și comunitatea argeșeană în ansamblul ei au cunoscut implicarea competentă, aplicată și dezinteresată a d-lui Stroe. Fără îndoială că o asemenea personalitate trebuie să rămână în conștiința posterității, iar demersul lăudabil al «Jurnalului de Argeș» este pe deplin meritat de un om ca domnul Stroe” – a precizat Sorin Vișinescu.

Citește și Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / Ecaterina Stroe: „Mulţumesc! Să sperăm că se va împlini!”

Citește și Dumitru Grecu: „A fost efortul aproape exclusiv al lui Constantin Stroe de a aduce Renault în România”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *