Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / Ecaterina Stroe: „Mulţumesc! Să sperăm că se va împlini!”

de | 28.10.2021 14:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

La începutul lunii octombrie a.c., „Jurnalul de Argeș” a inițiat campania de sensibilizare a opiniei publice și a autorităților „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!”, având în vedere legătura dintre municipiul Pitești și Constantin Stroe, supranumit de francezi și români „Domnul Dacia”, simbolul Argeșului și al uzinei de autoturisme.

Constantin Stroe s-a născut în Hulubești, Dâmbovița, în 1942, iar în 1968 și-a început cariera în industria auto. A fost director general și vicepreședinte al Consiliului de Administrație de la Dacia, dar și președinte al Asociației Constructorilor de Automobile din România – ACAROM. A încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral și în decembrie anul acesta se împlinesc cinci ani de la moartea sa. Nu puțini sunt piteștenii care au lucrat și lucrează la Dacia și la fel de necontestat este faptul că viața și cariera lui Constantin Stroe se confundă cu Dacia și industria auto din România.

Citește și Elevi și studenți vor primi bursele “Constantin Stroe”, lansate în semn de mulțumire pentru cel care a contribuit la renașterea Dacia

În 2017, la un an de la moartea lui Constantin Stroe, pe platoul din Centrul Civic al orașului Mioveni, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor a fost dezvelit un bust de bronz (vezi foto) în onoarea și amintirea sa, la inițiativa primarului Ion Georgescu. Iar uzina Dacia a înființat Bursele “Constantin Stroe”.
Credem că și Piteștiul ar putea onora amintirea lui Constantin Stroe printr-un bust și o stradă. Am contactat-o telefonic, pentru un punct de vedere, pe doamna Ecaterina Stroe, soția regretatului director general de la Dacia, care a mulțumit frumos “Jurnalului de Argeș” pentru că s-a gândit la această campanie și că face demersuri în acest sens. Doamna Stroe a mai spus că nu vrea să facă declarații, pentru că trăiește în discreție și nu prea a mai răspuns la invitații. „Mulțumesc! Să sperăm că se va împlini! Fiind perioada grea, poate sunt șanse mai mici”, a mai spus doamna Ecaterina Stroe.
Reamintim că „Jurnalul de Argeș” pune spațiu la dispoziție pentru cei care au amintiri cu domnul Stroe, urmând ca săptămânalul nostru să publice un volum cu astfel de mărturisiri.

Citește și Bustul lui Constantin Stroe, dezvelit la Mioveni în faţa a zeci de oficialităţi

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. INCA UN BUST????
    PT PANARAMA ASTA DE STROE???WTF!!!

Ultimele articole

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...

Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism
Argeș. Patru bărbați trimiși în judecată pentru proxenetism

Patru bărbați din Pitești au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. În iunie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile acestora, în urma cărora au ridicat mai multe telefoane și sume de bani. IPJ Argeș transmite: „Polițiștii...