Web Analytics

Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / Ecaterina Stroe: „Mulţumesc! Să sperăm că se va împlini!”

de | 28.10.2021 14:22 | Actualitate, Politica si Administratie

La începutul lunii octombrie a.c., „Jurnalul de Argeș” a inițiat campania de sensibilizare a opiniei publice și a autorităților „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!”, având în vedere legătura dintre municipiul Pitești și Constantin Stroe, supranumit de francezi și români „Domnul Dacia”, simbolul Argeșului și al uzinei de autoturisme.

Constantin Stroe s-a născut în Hulubești, Dâmbovița, în 1942, iar în 1968 și-a început cariera în industria auto. A fost director general și vicepreședinte al Consiliului de Administrație de la Dacia, dar și președinte al Asociației Constructorilor de Automobile din România – ACAROM. A încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral și în decembrie anul acesta se împlinesc cinci ani de la moartea sa. Nu puțini sunt piteștenii care au lucrat și lucrează la Dacia și la fel de necontestat este faptul că viața și cariera lui Constantin Stroe se confundă cu Dacia și industria auto din România.

Citește și Elevi și studenți vor primi bursele “Constantin Stroe”, lansate în semn de mulțumire pentru cel care a contribuit la renașterea Dacia

În 2017, la un an de la moartea lui Constantin Stroe, pe platoul din Centrul Civic al orașului Mioveni, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor a fost dezvelit un bust de bronz (vezi foto) în onoarea și amintirea sa, la inițiativa primarului Ion Georgescu. Iar uzina Dacia a înființat Bursele “Constantin Stroe”.
Credem că și Piteștiul ar putea onora amintirea lui Constantin Stroe printr-un bust și o stradă. Am contactat-o telefonic, pentru un punct de vedere, pe doamna Ecaterina Stroe, soția regretatului director general de la Dacia, care a mulțumit frumos “Jurnalului de Argeș” pentru că s-a gândit la această campanie și că face demersuri în acest sens. Doamna Stroe a mai spus că nu vrea să facă declarații, pentru că trăiește în discreție și nu prea a mai răspuns la invitații. „Mulțumesc! Să sperăm că se va împlini! Fiind perioada grea, poate sunt șanse mai mici”, a mai spus doamna Ecaterina Stroe.
Reamintim că „Jurnalul de Argeș” pune spațiu la dispoziție pentru cei care au amintiri cu domnul Stroe, urmând ca săptămânalul nostru să publice un volum cu astfel de mărturisiri.

Citește și Bustul lui Constantin Stroe, dezvelit la Mioveni în faţa a zeci de oficialităţi

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. INCA UN BUST????
    PT PANARAMA ASTA DE STROE???WTF!!!