Web Analytics
scris joi, 28.05.2015

Sonimpex şi-a dat în judecată competitorii

Sonimpex Topoloveni, compania care produce cunoscutul magiun şi-a dat în judecată competitorii pentru drepturi de proprietate intelectuală. Activă de 22 de ani pe acest domeniu Sonimpex a fost o perioadă singură pe piață reuşind să îşi promoveze produsele la nivel european. Pentru că magiunul a devenit un brand în sine, iar succesul celor de la Topoloveni era de invidiat alţi competitori au intrat pe această piaţă, dar cu preţuri foarte mici.
Pe de o parte, firma Sonimpex a acţionat în judecată concurenţii, cu privire la dreptul de proprietate intelectuală. Pe de altă parte, adversarii au cerut recent anularea mărcii „Magiun de Topoloveni” la nivel european, care ar putea fi o grea lovitură. Sonimpex are deschise procese cu privire la proprietate intelectuală împotriva mai multor firme, printre care şi Natura SRL, care a lansat mai multe produse pe acest segment de piaţă sub brandul „Ana are”.
Potrivit wall-street.ro, până la soluţionarea litigiului la nivel european, producătorul „Magiunului de Topoloveni” îşi poate scoate concurenţii de pe piaţă dacă se constantă în instanţă încălcarea unei mărci. Natura SRL comercializează sub brandul „Ana are” o gamă de dulceţuri şi de sucuri care conţin doar elemente naturale, fără aditivi şi îndulcitori. În cazul dulceţurilor, zahărul a fost înlocuit cu suc de mere.
F. Silvestru

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...