Web Analytics

Societatea care are depozit de deşeuri lângă Parcul Lunca Argeşului a fost amendată cu 600 de milioane

de | 31.07.2014 12:52 | Dezvăluiri

# Firma nu a prezentat autorizaţia de mediu pentru acel amplasament. Săptămâna trecută vă informam că în urma unor sesizări venite pe adresa redacției, am descoperit un alt depozit de deșeuri, aflat chiar lângă Parcul Lunca Argeșului. Garda de Mediu a primit mai multe sesizări legate de acest depozit și a trecut imediat la controale. Drept urmare, a descoperit că firma ce deține depozitul și este autorizată să-și desfășoare activitatea cu deșeuri periculoase și nepericuloase, are autorizație de mediu doar pentru sediul de pe strada Depozitelor, nu și pentru punctul de lucru de pe strada Diguri, acolo unde există depozitul cu pricina. Cel puțin așa rezultă din faptul că societatea în cauză nu a prezentat o autorizație de mediu pentru acest amplasament Gărzii de Mediu. S-a constatat faptul că pe amplasament nu au fost identificate deșeuri periculoase, însă a impus societății câteva termene până pe 28 iulie 2014 să prezinte autorizația de mediu. Și, cum această firmă nu a venit cu un astfel de document, Garda de Mediu a trecut la sancțiuni. Așa se face că SC Total Racolav Plast Carton a fost amendată cu 600 de milioane de lei vechi și sistarea oricărei activități până la prezentarea autorizației de mediu. Iată că deși reprezentantul societății ne-a declarat că ei nu fac nimic ilegal, până la urmă firma a fost sancționată dur de Garda de Mediu pentru că nu se poate ca la nici 20 de metri de un parc de recreere să funcționeze un depozit de deșeuri fără a avea autorizație de mediu!
Depozitul amplasat în proximitatea Parcului Lunca Argeșului este deținut de firma Total Racolav Carton Plast, ce are ca obiect de activitate colectarea, depozitarea și reciclarea deșeurilor periculoase și nepericuloase. Firma este deținută de Constantin Trufășilă, un fost polițist, care își are sediul pe strada Depozitelor din Pitești, lângă stația de betoane Holcim. Aici, pe strada Diguri (varianta de ocolire a podului de peste Argeș) se află, de fapt, un punct de lucru al societății.

Comisar-șef Elena Pană: „Societatea respectivă nu ne-a prezentat autorizația de mediu pentru acel amplasament”

Elena Pană, comisar-șef la Garda de Mediu Argeș ne-a confirmat despre ce sancțiuni este vorba în cazul SC Total Racolav Plast Carton: „Garda de Mediu Argeș a aplicat pentru aspectele constatate pe strada Diguri din Pitești sancțiune contravențională, adică amendă în valoare de 60.000 de lei, adică 600 milioane de lei vechi pentru desfășurarea activității de depozitare deșeuri pe amplasamentul din strada Diguri fără a deține autorizație de mediu. De asemenea, Garda de Mediu a aplicat și sancțiunea complementară dispunând sistarea oricărei activități până la obținerea actului de reglementare a autorizației. Deci este vorba de două sancțiuni! Pe amplasamentul respectiv nu se mai poate desfășura nimic până nu ne prezintă actul de reglementare. În concluzie, societatea respectivă nu ne-a prezentat autorizația de mediu pentru acel amplasament”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii