„Singura mea competiţie este cu mine şi cu rezultatul din 2008”

de | 27.09.2012 15:25 | Politica si Administratie

# Interviu aseptic cu farmacistul şi deputatul Ion Burnei. # Domnule deputat, care a fost rațiunea pentru care conducerea centrală a USL a decis ca  parlamentarii în funcție să candideze pe același colegiu?
– Este vorba de stabilitate, aceasta este esența mesajului pe care ni l-au transmis de la nivel național, și nu o dată, atât președintele partidului, Victor Ponta, cât și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Așa s-a stabilit la nivel central și asta vă pot  confirma.
# Și care este situația, strict raportat la județul Argeș?
– Respectând ce s-a stabilit la București, în PSD Argeș ne aflăm în această situație, de a candida pe exact aceleași colegii ca în 2008, cinci deputați și doi senatori.
# A contat în cazul dvs și procentul de 54%  realizat pe Colegiul Mioveni, de altfel cel mai mare obținut de un deputat din Argeș?
– Nu știu și oricum nu sunt eu în măsură să evaluez această performanță. Cert e că, pe mine, rezultatul foarte din urmă cu patru ani mă obligă la și mai mult. Acum ne aflăm într-o alianță cu partenerii noștri liberali, suntem mult mai puternici și în mod logic ar trebui să ne depășim scorul. În ceea ce mă privește, sper ca rezultatul meu din 2008 să fie upgradat, cum se spune.
# Și totuși, pe surse se vehiculează că există discuții contradictorii la nivelul PSD Argeș și că sunt posibile permutări de mandate și mișcări de trupe pe colegii. Inclusiv despre dvs s-a vehiculat că nu aveți bătut în cuie Colegiul Mioveni.
– Domnu Grigore, ca în orice partid viu pot apărea fel de fel de discuții, la un moment dat. Numai că lucrurile între oameni serioși se rezolvă de la sine, cu echilibru și cu măsură. Nu suntem noi, PSD-Argeș, genul de formațiune care să își creeze singură tensiuni în interior, pentru că ele nu fac bine partidului. Eu nu am cu nimeni nimic de împărțit și singurul meu scop este să îmi desfășor activitatea cât mai bine în locul pe care muncesc de patru ani, respectiv pe Colegiul Mioveni, iar rezultatul să fie unul pe măsura activității depuse. Ca să închei orice discuție trecută sau viitoare pe această temă, eu nu mă bat cu niciun coleg din PSD. Singura mea competiție e cu mine și cu rezultatul din 2008.

„Nu trebuie să externalizăm anumite frustrări”

# Prin urmare, nu păreți prea deranjat de aceste informații pe surse care apar sporadic…
– Nu, și asta pentru că ele se circumscriu unei logici oarecum firești perioadei de precampanie electorală. Fiecare își maximizează cum crede șansele, întotdeauna există doleanțe sau orgolii. N-ar mai fi progres, dacă n-ar fi și competiție politică. Lupta se dă între partide, dar ascensiunea fiecărui politician pornește în primul rând din interiorul propriului partid. Dacă suntem oameni raționali, iar noi cei din PSD Argeș am demonstrat asta permanent, atunci nu trebuie să externalizăm anumite comentarii sau frustrări  pentru că ele nu fac bine partidului. Eu sunt un om care s-a autoeducat să nu aibă cu nimeni niciun conflict, cu atât mai puțin cu colegii de viață, pentru că eu așa îi consider pe toți colegii mei din PSD Argeș. Dacă am învățat ceva esențial în toți acești ani, de când fac politică, e să nu mă inflamez în urma unor răbufniri de orgolii.  
# Dar cu adversarii politici de la celelalte partide cum veți coabita, că tot e un termen la modă?
– Foarte elegant, așa cum mă cunoașteți dvs și de altfel toată lumea. Politica se poate face și civilizat. La toți viitorii mei adversari de pe colegiul Mioveni și pe care încă n-am avut onoarea să-i aflu, pentru că nu au fost nominalizați de către partidele lor, le urez succes și să câștige acela dintre noi care va fi mai bun.
Gabriel Grigore

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii