Web Analytics

Sindicaliștii din Educație protestează, astăzi, în Piața Victoriei

de | 29.03.2023 08:49 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” vor protesta miercuri, între orele 12:00 şi 13:00, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de salarizarea din sistem, informează un comunicat al celor două organizaţii sindicale.

Citește și: Ionel Arsene, arestat în Italia. Cum speră baronul de Neamț să scape de închisoare în România

„Sindicaliştii „FSLI şi FSE „Spiru Haret” cer de urgenţă Guvernului României să găsească soluţii pentru rezolvarea problemei aplicării integrale a dispoziţiilor Legii – cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariaţi din învăţământ, astfel încât toate categoriile de salariaţi din sistemul educaţional să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege pentru anul 2022; identificarea unor soluţii pentru creşterea veniturilor personalului didactic auxiliar; adoptarea, în regim de urgenţă, a normativelor pentru personalul nedidactic şi personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998″, se arată în comunicatul transmis de cele două federaţii sindicale.

De asemenea, sindicaliştii solicită aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă, întrucât salariaţii din învăţământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri, subliniind, de asemenea, că în noua lege de salarizare, grila propusă trebuie să poziţioneze personalul din învăţământ pe o treaptă superioară celei actuale în ierarhia funcţiilor bugetare, în raport de importanţa socială a activităţii prestate.

Citește și: EximBank își va schimba numele. „Noul brand reflectă ceea ce suntem – o nouă bancă românească de top”

Protestele vor avea loc în următoarele zile şi în alte municipii-reşedinţă de judeţ, astfel: miercuri, 29 martie, în Mureş şi Hunedoara, 30 martie – Brăila, Dâmboviţa şi Dolj, iar pe 31 martie 2023 – Suceava. Cele două federaţii sindicale anunţă că pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor vor continua şi în luna aprilie 2023, iar în luna mai se va desfăşura un marş de protest în Bucureşti, în ultima decadă a lunii mai fiind programată declanşarea grevei generale.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii