Web Analytics

Ionel Arsene, arestat în Italia. Cum speră baronul de Neamț să scape de închisoare în România

de | 28.03.2023 22:58 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ionel Arsene a fost arestat preventiv în Italia, marți. Potrivit unor surse, Ionel Arsene are același avocat ca Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, și ea fugită în Bari.
Baronul de Neamț s-a predat luni, la Poliția din Bari. El fusese dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit pentru executarea pedepsei cu închisoarea. Ionel Arsene, a fost condamnat la 6 ani și opt luni cu executare într-un dosar de trafic de influență.

Citește și: Muscelean acuzat de înşelăciune, prin emiterea unei file CEC fără autorizare şi cu o dată falsă!


Mutarea baronului PSD nu a fost una deloc întâmplătoare. El s-a predat autorităților din Italia pentru ca mai apoi, la fel ca în cazul Alinei Bica, să scape de statutul de fugar. Următorul pas este ca instanța din Italia să ia în calcul o cerere de extrădare făcută de statul român.
În cazul Alinei Bica, instanța italiană a recunoscut sentința pronunțată în România și a dispus executarea pedepsei în Italia. Aceasta nu se află, însă, în închisoare, pedeapsa fiind suspendată până se fac o serie de clarificări juridice privind infracțiunea pentru care a fost condamnată.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *