Web Analytics

Silvia Giurgiu, în capcanele destinului

de | 4.10.2018 13:00 | Cultură

Joia trecută, emoționată ca o îndrăgostită, Silvia Giurgiu a așteptat, la Biblioteca Județeană Argeș, să bată gongul lansării celor două cărți de proză, împlinitoare ale unui vis vechi, acela de a-și vedea tipărite și citite istoriile adunate de-a lungul vieții.
„Dileme” și „Capcana destinului” pun în valoare un talent real de povestitor, care mizează încă pe formula descriptivă generoasă și pe nuanța psihologică, trecută prin filtrele unei feminități pârguite. Silvia Giurgiu este argeșeancă, s-a născut și a copilărit la Uda, a crescut sufletește în satul tradițional, a respirat romantism și poezie până când viața a găsit de cuviință să-i ceară socoteală. Caietul de versuri a rămas o amintire ferecată într-un sertar de dulăpior.
De 13 ani, Silvia trăiește la Pescara, în Italia. Cu dorul de România și de cum se simte aici atunci când, periodic, se întoarce. La 48 de ani este deja bunică. Blândă și bună, e suficient să schimbi cu ea câteva cuvinte, ca să realizezi că te va sprijini până la sfârșitul lumii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii