Web Analytics
scris miercuri, 31.01.2024

Sfatul psihologului. Beneficiile relaţiilor bune

Cercetările din domeniu arată că relațiile de bună calitate îi ajută pe oameni să trăiască mai mult, să facă față mai bine stresului, să aibă obiceiuri mai sănătoase și o rezistență mai mare la răceli. Persoanele care au relații sănătoase, pe termen lung, au cu 50% mai puține șanse de a muri prematur decât cele care nu au acest tip de relații.
Oamenii sunt ființe sociale și calitatea relațiilor noastre ne afectează sănătatea mintală, emoțională și fizică. După cum explica un psiholog celebru: „Un sentiment profund de iubire și apartenență este o nevoie ireductibilă a tuturor bărbaților, femeilor și copiilor. Suntem conectați biologic, cognitiv, fizic și spiritual să iubim, să fim iubiți și să aparținem”.

Sfatul psihologului. Beneficiile relaţiilor bune

Fără o conexiune sănătoasă, rezultatul nu este pur și simplu o viață mai plictisitoare. Rezultatul este mult mai rău decât atât. „Când aceste nevoi nu sunt satisfăcute, nu funcționăm așa cum am fost meniți să o facem”, ne asigură psihologii. „Ne rupem. Ne prăbușim. Devenim amorțiți. Ne doare. Îi rănim pe ceilalți. Ne îmbolnăvim. Există cu siguranță și alte cauze ale bolii, ale amorțelii și ale durerii, dar absența iubirii și a apartenenței va duce întotdeauna la suferință.”

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Ce este ataşamentul

Citește și Sfatul psihologului. Cum apare frica de intimitate?

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *