Web Analytics
scris joi, 27.07.2023

Sergiu Rizescu a ajuns Cetăţean de onoare al Piteştiului la propunerea viceprimarului Gelu Tofan

„M-am pomenit cu un telefon într-o zi. I-am zis: «Domnule, dacă asta e părerea dv., faceți cum credeți»”

Joi, 20 iulie, consilierii locali au votat, în unanimitate, ca d-lui Sergiu George Rizescu (91 de ani), președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, să-i fie conferit titlul de Cetățean de Onoare al Piteștiului. Supraviețuitor al detenției politice din Închisoarea Pitești, dar și din alte închisori comuniste, dl Rizescu primește, iată, o recunoaștere din partea municipalității pentru verticalitatea sa de-a lungul vieții.
Cel care a avut inițiativa acestei nominalizări este viceprimarul Gelu Tofan, pe care venerabilul domn Rizescu nici nu îl cunoscuse până acum.

Sergiu Rizescu a ajuns Cetăţean de onoare al Piteştiului la propunerea viceprimarului Gelu Tofan

„A fost părerea dânsului. Eu nu am cerut. L-am cunoscut cu acest prilej. Îl știam doar ca nume. M-am pomenit cu un telefon într-o zi. M-a surprins, în sensul că nu am fost obișnuit cu așa ceva. Eu, la București, am intervenit pentru colegii mei pentru a fi distinși cu astfel de titluri, precum și la Cluj, la Timișoara, la Brașov ș.a.m.d. Eu am fost surprins și atunci când mi-au propus din comitet să fac o adresă la Primăria Pitești și am spus că nu-mi trebuie așa ceva; dacă oamenii consideră, mă vor chema și îmi vor da. Adică nu era normal să cer eu așa ceva. I-am zis d-lui Tofan: «Domnule, dacă asta e părerea dumneavoastră, faceți cum credeți»” – ne-a spus dl Sergiu Rizescu.

Citește și Sergiu Rizescu e Cetățean de Onoare al Piteștiului. „Am 91 de ani și mintea e la mine!”

Citește și S-a votat! Constantin Stroe are o stradă în Pitești! Campania „Jurnalului de Argeș” s-a încheiat cu succes!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...