Web Analytics
scris joi, 20.07.2023

S-a votat! Constantin Stroe are o stradă în Pitești! Campania „Jurnalului de Argeș” s-a încheiat cu succes!

În după amiază zilei de joi, 22 iulie, Consiliul Local Pitești a hotărât, cu unanimitate de voturi, să atribuie denumirea Constantin Stroe unei artere din municipiu, în zona Calea Câmpulung (Uzina de Apă).

S-a votat! Constantin Stroe are o stradă în Pitești! Campania „Jurnalului de Argeș” s-a încheiat cu succes!

Citește și: Sergiu Rizescu e Cetățean de Onoare al Piteștiului. „Am 91 de ani și mintea e la mine!”

Strada Constantin Stroe pornește din strada Sergent T.R. Constantin Comănescu, spre sud printre proprietăți, apoi spre est și vest printre proprietăți private, până la Uzina de Apă” – conform proiectului de hotărâre.

Este o arteră nouă de circulație aflată între terenuri – proprietăți private – situate între Calea Câmpulung și Autostrada București – Pitești.

Proiectul respectiv, inițiat de consilierul local Ana Stan (foto reprezentativ), încununează practic o campanie de presă a „Jurnalului de Argeș”, începută încă din octombrie 2021, în memoria fostului director al Dacia, Constantin Stroe. O campanie în care numeroase personalități au fost invitate să-și spună părerea despre necesitatea ca o stradă sau un bust din Pitești să poarte numele regretatului Constantin Stroe.

Joi, în plenul local, inițiatoarea acestui proiect, Ana Stan a reamintit demersul ziarului nostru (în imagine, d-na Ana Stan, împreună cu echipa „Jurnalului de Argeș”) și a spus că e de datoria ei să vină în fața consilierilor cu un „laudatio” pentru cel care a fost Constantin Stroe.

Valoarea unei comunități se perpetuează și prin personalitatea unui om de valoare” – a spus Ana Stan, care a adăugat că timp de 48 de ani, de când s-a angajat ca inginer la uzina de la Colibași, Constantin Stroe „a scris istoria autoturismului românesc”.

Dl Constantin Stroe (decedat în decembrie 2016 la vârsta de 74 de ani) a fost unul din martorii nașterii și creșterii Uzinelor Dacia. Domniei Sale i se datorează în bună parte salvarea mărcii Dacia, după anii 1990, și reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault.

(…) A fost distins, printre altele, cu cele mai înalte decorații ale statului francez („Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare” – 2004), respectiv român („Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler” – 2012), care a dăruit comunității un trecut apropiat și un prezent incomparabil mai bun” – a spus, printre altele, doamna Ana Stan.

O felicităm și noi pe d-na Ana Stan, precum și pe toți consilierii municipali piteșteni, care, iată, au înțeles, împreună cu aparatul executiv, importanța unui astfel de demers jurnalistic!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *