Web Analytics
scris vineri, 30.10.2020

Se reduc posibilitățile de fraudă în vămile românești pentru traficul de mărfuri

     După cum a declarat Ovidiu Barbier, Directorul General Adjunct al CNAIR,

Se reduc posibilitățile de fraudă în vămile românești pentru traficul de mărfuri

,,În urma montării noilor tipuri de cântare la Calafat, valoarea încasărilor a crescut exponențial în acest punct de trecere a frontierei, iar astăzi am condus comisia de recepție pentru alte 4 astfel de cântare la Vama  Borș 2.

Automatizarea și softurile moderne reduc la maxim posibilitățile de fraudă în această activitate.

   Dotarea cu aceste cântare moderne reprezintă un pas important pentru tarifarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment.”,

 

         Joi, 29.10.2020, CNAIR a pus în funcțiune 4 sisteme de cântărire în mers a vehiculelor rutiere în punctul de frontieră Borș 2, de la granița României cu Ungaria.

Au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România și două sisteme de cântărire pe sensul de ieșire din țară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control și Încasare Borș 2.

 

Reamintim că aceste sisteme de cântărire au în componență camere de supraveghere video, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare și imaginea asociată a fiecărui vehicul ce trece prin zona de control și introduce automat în aplicația informatică datele preluate.

Cele 4 sisteme puse în funcțiune fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire a punctelor de trecere a frontierei. Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

 

Distribuie!

0 Comentarii