Se complică problema banilor europeni pentru Câmpulung

de | 3.06.2015 19:14 | Dezvăluiri

# Cei de la Grup Corint se fac că plouă când îi caută vicele Ţâroiu
Proiectul de reabilitare a centrului istoric al Câmpulungului, licitat, în ansamblu, la o valoare de peste şapte milioane de euro, prezintă risc de nefinalizare chiar şi după ce a scăpat de executantul numit Grup Corint Alba Iulia. Procedura de reluare a lucrărilor, în vederea epuizării finanţării provenite din fonduri europene, este blocată chiar din cauza firmei arhitectului Dan Sabău. Cum termenul de finalizare este sfârşitul anului 2015, şansele ca municipiul Câmpulung să consume banii sunt foarte mici, foarte mare fiind probabilitatea ca proiectul să fie concretizat cu resurse din bugetul local. Ca de fiecare dată în ultimii doi ani, cei care au reprezentat perioada de implementare, factorii de decizie fac tumbe declarative, nicidecum demersuri concrete pentru rezolvarea problemei.

Liviu Țâroiu: „L-am sunat eu pe directorul Ursu, de la Grup Corint, dar nu mi-a răspuns”

Iată ce spune Liviu Ţâroiu, primar interimar al Câmpulungului: „Deocamdată noi n-am reuşit să facem proiecţia proiectului ca să stabilim nişte termene pentru ce e rămas de executat. Sper ca în această săptămână să avem listele cu restul de executat şi cu materialele necesare. Problema e că încă nu am făcut preluarea de la constructor, fiindcă suntem într-un mic litigiu privind cantităţile de materiale predate către noi. Am avut un schimb de documente, dar nu au venit să ne întâlnim în ziua stabilită. L-am sunat eu pe directorul Ursu, de la Grup Corint, dar nu mi-a răspuns; l-am sunat apoi pe cel mai mare, pe Sabău, mi-a răspuns secretara şi a rămas că mă contactează. Dacă nu va face asta, va trebui să ne ducem noi peste ei, fiindcă nu putem face licitaţia fără procesul verbal de predare-primire.”
Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, organism intermediar, ne-a declarat referitor la acest subiect: „S-au reluat procedurile pentru selecţia prin licitaţie a unei firme care să continue lucrările. Analizele noastre arată că investiţia prezintă un risc ridicat să nu se finalizeze.”
Ce spune Ministerul Dezvoltării, parte a contractului de finanţare: Nimic! În mod suprinzător, înainte de ajungerea la termen a contractului de execuţie încheiat între municipiul Câmpulung şi Grup Corint, cei de la Minister recomandau continuarea relaţiei contractuale cu firma din Alba Iulia, în pofida situaţiei dezastruoase constând în realizarea lucrărilor în proporţie de doar 23%.
Ce spune Grup Corint: Nimic, în condiţiile în care nimeni nu-i răspunde la telefon lui Liviu Ţâroiu.

Dan Şipoteanu, consilier municipal: „Unde e Călin Andrei?”

„Cei care s-au ocupat de proiect ar trebui să ne dea nişte răspunsuri concrete referitoare la ce s-a întâmplat, care este adevărul, care au fost greşelile. De ce nimeni nu vrea să spună asta? De ce nu vine Călin Andrei să ne explice, că doar el a fost managerul proiectului?! Noi nu avem nicio vină. Am auzit că ni s-au deschis dosare penale, nouă, consilierilor, chiar şi în legătură cu acest proiect. De ce planează suspiciuni asupra noastră, când alţi ar trebui să dea explicaţii?!”, spune consilierul municipal Dan Șipoteanu.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii