Web Analytics

Școală în containere, într-un sat din Argeș. Elevii nu vor mai face naveta prin pădure

de | 15.09.2023 15:04 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Conform unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, opt containere modulare vor fi amplasate în satul Tufanu, comuna Mălureni, pentru ca elevii de acolo să poată învăța la ei în sat, în condiții decente – potrivit unui comunicat al prefectului de Argeș, Radu Perianu.

Citește și: Poiana Culturală Câmpulung, cel mai mare proiect finanţat de ministra Raluca Turcan

Până acum, elevii făceau naveta pe jos, prin pădure, mai mulți kilometri, pentru a ajunge la Școala Generală Mălureni. Erau permanent în pericol. Nici școala veche din satul lor nu mai putea fi folosită, este atât de degradată încât se putea dărâma în orice moment. În sfârșit, a fost găsită soluția!

Containerele provin de la Rezervele Statului. Au nevoie de amenajarea unor platforme de beton pe care vor fi amplasate, lucru pe care l-am solicitat Primăriei Mălureni, prin decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Imobilele modulare vor fi conectate la apă și curent. Unul dintre ele va fi folosit pentru amenajarea de grupuri sanitare, un altul pentru a servi ca spatiu de depozitare lapte-corn și 6 containere vor fi unite între ele, 3 câte 3, pentru a oferi săli de clasă generoase.

Totul a fost posibil printr-o colaborare instituțională!
Le mulțumesc pentru implicare Ministrei Justiției, Alina Gorghiu și inspectorului școlar adjunct, Cătălina Dumitrașcu, având în vedere interesul și demersurile pe care le-au făcut pentru copiii din satul Tufanu” – este mesajul d-lui Radu Perianu.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *