Web Analytics
scris miercuri, 18.10.2023

„Schimbările climatice merită să fie introduse în programa şcolară”. Proiect Erasmus + derulat la UNSTPB – Centrul Universitar Piteşti

„Schimbările climatice merită să fie introduse în programa școlară (C.C.D.C.)” este un proiect Erasmus+ cofinanțat de Comisia Europeană, care își propune să atragă atenția asupra importanței schimbărilor climatice și asupra nevoii inevitabile de a le implica în programa școlară.
Acest proiect, cu numărul de acord 2021-1-TR01-KA210-SCH-000032316, este coordonat de Hoca Ahmed Yesevi Anadolu Lisesi (Eskişehir, Turcia) în parteneriat cu Gymnasio L.T. Halkis ‘Sokratis Fanurakis’ (Grecia), Escola Secundaria de Panafiel (Portugalia), Zdravi Grad (Croația), Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București- Centrul Universitar Pitești (România). Proiectul a fost lansat în data de 28 februarie 2022 și are o durată de doi ani.

„Schimbările climatice merită să fie introduse în programa şcolară”. Proiect Erasmus + derulat la UNSTPB – Centrul Universitar Piteşti

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă integrarea mediului și a schimbărilor climatice în disciplinele școlare, indiferent dacă sunt sau nu în programa școlară, pentru a expune elevii la schimbările de mediu și climatice în toate clasele și pentru a permite schimbări comportamentale în preferințele lor, obiceiurile de consum și stilul de viață, pentru a combate împotriva schimbărilor climatice.
Ca obiective specifice, acest proiect își propune să consolideze competențele profesionale ale profesorilor în ceea ce privește învățarea bazată pe jocuri digitale și învățarea latentă, precum și modul de creare și gestionare a jocurilor digitale care vor oferi învățarea conștientă a rezultatelor din programele lor școlare și învățarea subconștientă a mediului și a schimbărilor climatice.
Axat în jurul dezvoltării unor instrumente inovatoare, proiectul își propune să integreze mediul și schimbările climatice în fiecare programă școlară a fiecărei discipline școlare, utilizând învățarea digitală bazată pe jocuri și învățare latentă.

Citește și Tichete de 500 de lei pentru elevi. Ce trebuie să ştie părinţii pentru a accesa banii

Proiectul ,,Climate Change deserves to be in the curricula!-C.C.D.C.’’ a dezvoltat următoarele produse:

  • o carte electronică cu tema „Mediu și schimbări climatice în țările și organizațiile partenere”. Aceasta include informații generale despre mediul înconjurător și schimbările climatice oferite de către partenerul croat, prezentări privind efectele țărilor partenere asupra schimbărilor climatice, prezentări de bune practici ale organizațiilor privind schimbările climatice. Cartea electronică este disponibilă în șase limbi: engleză, croată, portugheză, turcă, greacă și română.
  • un manual al profesorului cu privire la modul de integrare a mediului și a schimbărilor climatice în programa școlară. Acesta include învățarea digitală bazată pe jocuri, modul de producere a jocurilor digitale privind mediul și schimbările de mediu, jocurile model (10 jocuri), statistici ce conțin disciplinele școlare în ceea ce privește mediul și schimbările climatice, învățarea latentă în sălile de clasă, modul de a produce jocuri digitale care se vor concentra pe orice rezultate ale învățării din orice curriculum în mod conștient și pe mediu, și schimbările climatice subconștient (10 jocuri), crearea de jocuri digitale de către elevi cu privire la rezultatele învățării lor prin utilizarea stimulilor pentru mediu și schimbările climatice (10 jocuri), sugestii cu privire la modul de îmbogățire a unor astfel de jocuri prin combinarea altor medii și instrumente de învățare și a unui joc de orientare ca model.

Alături de aceste produse, în proiect au mai fost dezvoltate: o e-broșură care este concepută pentru a oferi informații despre activitățile transnaționale, despre activitățile locale online și offline; teste și rapoarte de evaluare, inclusiv amprenta de carbon a participanților, video de introducere a proiectului, un Twinspace.
Dacă doriți să aflați mai multe despre acest proiect, vă rugăm să vizitați website-ul nostru https://ccdcerasmus.com. Ne puteți urmări și pe Facebook la https://www.facebook.com/groups/4839676089442168/ pentru a fi la curent cu cele mai recente evoluții ale proiectului!
M.S.

Citește și Elevii de la Liceul „Dinu Lipatti” și-au expus lucrările

Citește și Noi discipline anunțate pentru elevi: „Istoria, robia și deportarea romilor”, opțională la gimnaziu și liceu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *