Web Analytics

Schimbarea prefecţilor dăunează romilor din zona Mănăstirii Cetăţuia

de | 25.11.2021 14:01 | Actualitate, Politica si Administratie

# Impusă de instanță, delimitarea dintre Stoenești și Cetățeni încă nu a fost clarificată

În luna august a acestui an, prefectul de atunci, Emilia Mateescu (foto), și cei doi primari de la Stoenești și Cetățeni s-au întâlnit și au convenit, printr-un proces-verbal, ca situația teritorială și administrativă a comunelor să fie clarificată, în sfârșit, după mai mult de o jumătate de secol. Doar că alte priorități intervenite în activitate, dar și schimbarea prefectului au trecut în plan secund problema delimitării.

Romii țin de Cetățeni, dar locuiesc pe un teren din Stoenești

Este știut faptul că în zona Valea lui Coman situația administrativ-teritorială este una inedită. Teritoriul aparține localității Stoenești, dar oamenii, adică cei din comunitatea de romi, țin de comuna Cetățeni. Pentru clarificarea acesteia, reprezentantul romilor, Bombonel Tinca, a fost cel care a cerut instanței de contencios administrativ să impună corectarea problemei, solicitare acceptată în acest an. Instanța a obligat Prefectura să inițieze la rându-i o acțiune în contencios administrativ care să ducă la rezolvarea problemei care există de peste cinci decenii, dar, în afara procesului-verbal din august, nimic altceva nu a continuat acțiunea de delimitare.

Comisia constituită în acest scop și-a modificat, de asemenea, componența. Doar că în ecuație trebuie să intre și cineva de la Oficiul de Cadastru, altfel tot ceea ce se va conveni în trei – Prefectură, Stoenești și Cetățeni – nu va avea valabilitate spre legalizarea situației. Iar soluția este simplă! Fie se va respecta actuala ocupare teritorială, în sensul că și terenul ocupat de romi va trece la comuna Cetățeni, fie se va menține delimitarea stabilită la organizarea administrativ-teritorială din 1968, adică terenul va rămâne la Stoenești, dar și locuitorii vor fi integrați în această comună.
Cele două comune își dispută și alte suprafețe de teren, pe rolul instanțelor argeșene fiind în derulare procese cu acest obiect.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Prefectul le-a spus medicilor de familie că se fac cercetări pe eliberarea adeverinţelor false de vaccinare

Citește și Piteștenii cu terenurile și clădirile neîngrijite au fost notificați de Primărie

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii