Web Analytics
scris joi, 27.07.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (36)

Foto 1991. Ana Blandiana, primită cu entuziasm la Pitești, de către tinerii scriitori. Nicoleta Popa, Dragoș Popescu, Romeo Lefter, Cătălin Grigore, Cornel Postolache, Al.Th. Ionescu, Dumitru Anghel, Gabriel Grigore, Ion Durac, Constanta Fueru Toma, Alexandru Știrbu, Florentin Sorescu, Liviu Mățăoanu, Aurel Sibiceanu şi Sorin Durdun (fotografie din arhiva poetei Nicoleta Popa).
Imagine din balconul Casei Cărții – pe atunci, sediul „Calende” – ce avea să aparțină Centrului Cultural Pitești, acest balcon fiind închiriat de către „Jurnalul de Argeș”).

Scene din viaţa culturală piteşteană (36)

A fost Prima și Singura prezență a Anei Blandiana în mijlocul scriitorilor piteșteni, de 33 de ani încoace. A mai fost prezentă la Pitești, în anoninat, pe când numea șefă la organizația județeană „Alianța Civică”, pe care o conducea, pe o fostă absolventă a Academiei „Ștefan Gherorgiu”, Ramona Constantinescu.
La „Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură”, simpozion organizat de 32 de ani încoace, nu a fost prezentă NICIODATĂ! Poate din cauza versurilor comuniste scrise în tinerețe, poate din cauza… legionarilor.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (35)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (34)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *