Web Analytics
scris joi, 20.07.2023

Scene din viaţa culturală piteşteană (35)

Foto din 17 mai 2019. Stan V. Cristea, Nicolae Oprea și Mariana Sipoș. La inițiativa prof. univ. dr. Nicolae Oprea, președintele Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România, a avut loc, la Centrul Cultural Pitești, medalionul literar „In memoriam Marin Preda”. Despre viața și opera marelui scriitor (decedat la 16 mai 1980 în condiții suspecte) au vorbit Mariana Sipoș, autoarea volumului „Dosarul Marin Preda. Viața și moartea unui scriitor în anchete, procese-verbale, arhive ale Securității, mărturii și foto-documente”, Stan V. Cristea (autor al volumelor „Marin Preda – portret între oglinzi”, „Marin Preda. Anii formării intelectuale” și „Marin Preda.

Scene din viaţa culturală piteşteană (35)

Repere bibliografice”, dar și al unor volume masive despre Eminescu și Noica) și Nicolae Oprea (autor al mai multor studii despre scriitorul născut la Siliștea Gumești). Cu acest prilej, au avut loc și proiecții de imagini inedite cu Marin Preda din arhiva TVR, obținute de Mariana Sipoș. Nu poți înțelege opera lui Marin Preda dacă nu îi cunoști viața, a ținut să sublinieze dl. Stan V. Cristea.

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (34)

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (33)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...