Web Analytics

Şase din opt lideri ai PSD Argeş nu îl vor pe ministrul Daniel Constantin paraşutat la şefia filialei

de | 7.01.2015 18:53 | Politica si Administratie

# „Vărănel” e la un pas să fie ejectat din PC. Îi va dărui Ponta „domeniul” de la Argeş?

Pe fondul tensiunilor şi a lipsei de lider din PSD Argeş, dar mai ales în contextul în care ministrul Daniel Constantin a intrat într-un conflict deschis cu președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, şi pare că nu mai are niciun viitor în PC, au apărut tot mai multe zvonuri conform cărora este posibil ca deputatul de Piteşti să devină o variantă de candidat pentru funcţia de președinte al PSD Argeș. În acest context al unui azil politic acordat ministrului Daniel Constantin, am realizat un sondaj de opinie printre liderii  PSD Argeş, pe care i-am întrebat deschis dacă le-ar putea fi acesta o variantă de şef. Dacă cei mai mulți dintre liderii pesedişti, şase la număr, au respins, şi poate că pe bună dreptate, acest implant politic forţat dictat de Bucureşti, au existat și două  voci care au agreat această posibilitate, ca Daniel Constantin să preia preşedinţia PSD Argeş.

„Dacă vine Daniel Constantin să ne conducă, chiar suntem niște papagali”

Cătălin Rădulescu, deputat: „Nu cred că am ajuns ultima cizmă de la căruță, ca să vină cineva din afara PSD Argeş să ne conducă. Pentru ce trebuie să vină unul de la PC? Chiar nu înțeleg! Dacă vrem într-adevăr să grăbim ruperea PSD Argeş, cred că asta este una dintre variante. Probabil că, la un anumit moment se va întâmpla și această rupere, dacă ne raportăm la ce se întâmplă în continuare în filială. Repet, aceasta este una dintre cele mai bune variante de a rupe PSD-ul! Și, probabil, că de la Argeș se va și porni această rupere. Oricine ar veni din afara PSD Argeş să conducă PSD Argeş înseamnă un atac în primul rând la bunul simț și la competența oamenilor din acest judeţ. Înseamnă că noi, în județul ăsta, chiar suntem niște papagali!  Sigur că Daniel Constantin are relații la București, dar ca să vii tu, din exteriorul partidului, să pretinzi funcţia de  președinte al PSD Argeș, cred că e deja prea mult şi nu ar accepta nimeni. E foarte posibil ca Daniel Constantin să nu mai fie președintele PC-ului, dar ce facem? Îl luăm pe unul care a fost dat afară de alții, ca să îl punem şef la noi?”.

„Nu este Daniel Constantin cel mai nimerit să conducă PSD Argeș”

Cristian Gentea, președinte PSD Pitești: „Eu cred că Daniel Constantin nu este cel mai nimerit pentru conducerea PSD Argeș. Organizația PSD Argeș este o organizație mult prea mare și vă dați seama cum ar fi să nu găsim pe cineva din interiorul partidului să ne fie președinte. Eu vă spun că aceasta este opinia tuturor. Din punctul meu de vedere, este exclusă această variantă!”.

„Mă voi supune majorității, dar eu personal nu îl voi vota”

Ion Mânzână, vicepreședinte PSD Argeș: „Eu cred că PSD-ul este un partid serios, iar numirile nu se fac la apelul de seară. Dacă intră în competiție, dacă întrunește numărul de voturi necesar şi oamenii îl doresc, atunci va fi președinte. Dar e greu de presupus că dl Daniel Constantin va veni să candideze la PSD Argeș. Iar, dacă ar candida, eu nu l-aș vota. Mă voi supune majorității, dar eu personal nu îl voi vota pentru că avem candidați mult mai buni decât dl Daniel Constantin şi care știu județul Argeș așa cum trebuie”.

„Nu pot să mă pronunţ acum, va trebui să existe un vot în PSD Argeş”

Gheorghiță Boțârcă, primar Topoloveni: „Nu pot eu să mă pronunț acum. Probabil că va trebui să existe un vot în PSD Argeş şi probabil că trebuie să existe şi o opțiune a lui iar acest om nu este disponibil în acest moment. Din câte ştiu, la vremea la care vorbim, Daniel Constantin este încă președintele unui partid. Altfel, ca argeșean nu am niciun fel de problemă cu el pentru că este un băiat tânăr, un băiat cu perspectivă”.

„Daniel Constantin este mai de nădejde decât alții!”

Ion Dumitru, primar Albota: „E mai de nădejde decât alții! Există tot felul de posibilități. Nu ne așteptam ca un lider marcant al PSD să facă ce a făcut județului Argeș. Nu-i mai dau numele pentru că nu vreau să încep anul cu certuri! Un lider care a luat totul din Argeș și care ne-a lăsat chiar ai nimănui… Totuși, noi am ieșit pe locul 5-6 pe țară la voturile pentru președinție… Vi se pare normal să se comporte cu noi în felul ăsta? Vă spun că Daniel Constantin are mai multe șanse decât celălalt… E argeșean de-al nostru și în această idee l-aș susține, dar nu pot eu de unul singur. Să vedem ce spun greii…”.

„Nu pot să fiu de acord ca cineva din alt partid să conducă PSD în judeţul nostru”

Radu Vasilică, deputat: „Eu știu că dânsul este în alt partid, e președinte la nivel național… Mă surprinde această variantă și eu nu o văd posibilă! Nu pot să fiu de acord ca cineva din alt partid să conducă PSD la nivelul județului nostru. Nu mi se pare normal să se întâmple acest lucru și cred că sunt prea multe presupuneri în acest sens”.

„Mi-aș dori să pot face echipă cu oameni precum Daniel Constantin”

Simona Bucura Oprescu, deputat: „Din punctul meu de vedere, dl Daniel Constantin este un om politic tânăr, competent și de caracter și are viitorul în față. Însă în PSD fiecare dintre cei care obțin calitatea de membru în primul rând trebuie să completeze o adeziune către PSD. Intrarea într-un partid politic reprezintă o opțiune personală, o opțiune voluntară. În al doilea rând trebuie ca organizația teritorială, ca organizație locală, să confirme calitatea de membru pentru persoana în cauză. În ceea ce mă privește, nu știu dacă dl Constantin a manifestat public o astfel de obțiune, însă consider că dl Constantin ca și argeșean, ca și deputat de Argeș, ca și ministru până în momentul acesta, atât pentru Argeș, cât și la nivel național a manifestat o atitudine care îl recomandă și îi oferă orice opțiuni își dorește. Nu știu dacă opinia mea sau a altor colegi sunt esențiale în chestiunea aceasta, însă personal mi-aș dori ca în politică să existe mai mulți oameni politici precum Daniel Constantin și întotdeauna mi-aș dori să pot face echipă cu oameni precum Daniel Constantin”.

„Nu poate veni cineva așa parașutat, trebuie să fie cineva din organizație”

Șerban Valeca, senator: „În niciun caz nu văd posibilă această variantă! Nu are nicio legătură… PSD Argeș este o organizație puternică care decide singură și care și-a dovedit forța în timp. Eu nu aș fi în niciun caz de acord cu această chestiune. Nu poate veni cineva așa parașutat, trebuie să fie cineva din organizație, iar PSD Argeș, așa cum spuneam, este o organizație puternică și foarte serioasă. Aici se fac alegeri corecte, serioase”.

Marius Ionel

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii