Sărbătoare la Biblioteca Naţională a României

de | 20.11.2013 23:29 | Cultură

O delegație a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş a participat vineri, 15 noiembrie,  la un eveniment deosebit pentru breasla bibliotecarilor din România – omagierea  profesorului Mircea Regneală (foto centru), la împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani. O seară importantă pentru profesiunea de bibliotecar, o manifestare despre biblioteci şi bibliotecari, însoţită de lansarea volumului aniversar Biblioteconomia românească la început de secol XXI.
Invitaţi speciali din toată ţara au ţinut să-şi exprime mesajele de mulţumire şi recunoştinţă pentru îndeplinirea, cu cea mai mare credinţă şi ataşament, cu cea mai înaltă devoţiune, a profesiei de bibliotecar de către profesorul Mircea Regneală. Mircea Regneală este un mentor, un excelent profesionist, bibliotecar, profesor, fiind cel care a reîntemeiat învăţământul  de biblioteconomie şi a creat Asociaţia Bibliotecarilor din România.  Prieten şi colaborator foarte bun, în urma carierei de profesor, a avut generozitatea să  încurajeze şi să formeze oameni în domeniul biblioteconomic.

Octavian Sachelarie: „Marele dar al lui Mircea Regneală este acela de a aduce oamenii lângă el, de a comunica și de a avea mult tact”

Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene Argeş, afirmă despre Mircea Regneală că marele său dar este acela de a aduce oamenii lângă el, de a comunica şi de a avea mult tact, devenind astfel un înţelept. Mulţi oameni au ars pentru această profesie, domnul Regneală fiind din acest punct de vedere pe o treaptă foarte înaltă.
Biblioteconomia românească are un viitor, Mircea Regneală este un model, iar locul lui este aici, pentru că numai împreună se pot realiza lucruri importante.
Prof. dr. Robert Coravu a prezentat volumul aniversar Biblioteconomia românească la început de secol XXI, un volum frumos, bogat, conţinând contribuţii şi semnături importante din generaţia lui Mircea Regneală.
Oana Murăruş, decan al Facultăţii de Litere de la Universitatea Bucureşti, şi-a exprimat bucuria de a participa la sărbătoarea lui Mircea Regneală, un om frumos, inimos şi dinamic, atât de iubit şi de preţuit. În opinia Domniei Sale, un bibliotecar este un magician ce îţi oferă informaţia preţioasă, atunci când ai mai multă nevoie de ea.
La eveniment, au luat cuvântul şi alţi invitaţi speciali: dl. Academician Gabriel Ştrempel, prof. Ionel Enache, dl. Gheorghe Buluţă, precum şi reprezentanţi ai ABR, ANBPR, ai bibliotecilor din Basarabia şi ai Bibliotecii Centrale Universitare Bucureşti, aceasta fiind considerată copilul de suflet al lui Mircea Regneală.
Cristina BACIU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii