Săptămâna nebunilor la PDL

de | 25.07.2013 18:15 | Politica si Administratie

# Mircea Andrei: „Domnul Blaga a uitat că există  şi judeţul Argeş. Sper că o să-l ţină minte acum”. Schimbare de situaţie în PDL Argeş. După ce la Congresul partidului de la sfârşitul lunii martie, Mircea Andrei şi echipa sa l-au susţinut pe Vasile Blaga, iar deputatul Cătălin Teodorescu a fost de partea Elenei Udrea şi, indirect a lui Traian Băsescu, acum rolurile s-au inversat. Astfel, Mircea Andrei, cel care era reconfirmat de Blaga în fruntea democrat-liberalilor argeşeni, şi care declara că doreşte să facă din PDL Argeş o organizaţie puternică, a demisionat. În schimb, deputatul Cătălin Teodorescu, cel care era permanent întrebat dacă va merge către Mişcarea Populară alături de Udrea şi Băsescu, este văzut acum ca şi reorganizatorul PDL Argeş. Contactat telefonic de noi, Mircea Andrei nu a dorit să facă niciun fel de comentarii vizavi de cele petrecute duminică la Călineşti, până când demisiile şi demiterile nu vor fi depuse la Biroul Permanent Naţional. În schimb ne-a asigurat că va rămâne în judeţ, unde nu exclude să genereze chiar o formaţiune strict judeţeană, fără apartenenţe la un partid. Întrebat ce l-a determinat să-şi schimbe radical poziţia politică, fostul lider al PDL Argeş ne-a spus: „Poziţia mea de atunci (n.r. de la Congresul Naţional al PDL) a fost una obiectivă faţă de partid, nu a fost rezultată dintr-o prietenie cu Vasile Blaga. Dar, am constatat apoi, că dl Blaga a uitat că există şi judeţul Argeş. Sper că acum o să-l ţină minte”, a declarat Mircea Andrei, care a ţinut să precizeze că nu doreşte să comenteze dacă evenimentele de la Călineşti au avut legătură cu vizita lui Traian Băsescu desfăşurată doar cu o zi înainte în judeţ, la Costeşti şi Ungheni. În ceea ce priveşte PDL Argeş, viitorul nu pare să sune prea bine. Surse apropiate fostului preşedinte al organizaţiei argeşene fiind de părere că pe lângă cei 22 de primari care au părăsit partidul, aproape 5.000 de membri din cei aproximativ 6.000 cât numără PDL în Argeş, ar pleca după Mircea Andrei.

Cătălin Teodorescu: „Câțiva primari nici măcar nu știau că au fost excluși”

Încercând să lămurească lucrurile, noua conducere interimară a PDL Argeş, a organizat luni seara o conferinţă de presă la care au participat deputatul Cătălin Teodorescu, preşedintele interimar al organizaţiei, Bogdan Cantaragiu, vicepreşedinte PDL peste cele şapte judeţe din Sud-Muntenia, Daniel Dragomir, fost candidat la Primăria Piteşti, primarul comunei Căteasca, Liviu Florian Năstase şi Dan Bica. În calitatea sa de vicepreşedinte zonal, Bogdan Cantaragiu a spus: „Mircea Andrei e supărat că nu a intrat în Biroul Permanent Naţional. Până acum nu am niciun document oficial privind demisia lui și a primarilor, dar în baza informaţiilor obţinute de aici, din Argeş, Biroul Naţional a luat două decizii în unanimitate. Conform primei decizii, Comisia de Integritate, Statut şi Litigii a PDL, formată din nouă membri, va analiza din punct de vedere statutar şedinţele. Sunt indicii că nu a fost respectat statutul pentru aceste excluderi. Prin a doua decizie s-a dizolvat Biroul Permanent Judeţean Argeş împreună cu toate organizaţiile interne, respectiv: tineret, femei, vârsta a treia şi oameni de afaceri. Începând de acum conducerea organizaţiei PDL Argeş este asigurată de un Birou Permanent Judeţean Interimar format din 15 persoane, care poate fi mărit până la 35 de persoane”, a spus Bogdan Cantaragiu. Cei 15 sunt: Cătălin Teodorescu, preşedinte interimar, Gheorghe Alexei, Bogdan Badea, Dan Bica, Daniel Dragomir, Camelia Dumitraşcu, Cătălina Dumitraşcu, Robert Ion, Alin Mircea, Adrian Moisescu, Gabriel Popa, Ionel State, Gabriel Vasilescu, Daniel Vlădău şi Dorin Voicu. Din cei 15, nu mai puţin de 11 au făcut parte şi din vechiul Birou. Cei patru membri noi sunt Daniel Dragomir, Camelia Dumitraşcu, Robert Ion şi Alin Mircea. În ceea ce-l priveşte, noul preşedinte al PDL Argeş, deputatul Cătălin Teodorescu s-a declarat încrezător că nu-şi va pierde primarii şi că nu va avea probleme în a forma o echipă alături de ei. „Am stat azi de vorbă cu jumătate din primari şi patru sau cinci dintre ei nici măcar nu ştiau că au fost excluşi. Ştiau că au fost puşi doar să-şi dea demisia din funcţiile ocupate în partid. Dacă vor rămâne în PDL, eu voi colabora foarte bine cu ei. Au fost induşi în eroare, dar vom rămâne colegi. Unii sigur se vor întoarce așa cum,  e foarte posibil, ca pe câţiva dintre ei să nu-i mai dorim noi în PDL”, a spus Teodorescu. 
Mai e de menţionat și faptul că, în urma evenimentelor de duminică, PDL Argeş a rămas şi fără sediul din b-dul Republicii. Proprietarii imobilului câștigat în instanță i-au închiriat clădirea lui Mircea Andrei, ca persoană fizică, și nu partidului. Astfel, democrat-liberalii argeşeni s-au trezit în aceste zile cu uşile încuiate şi s-au văzut nevoiţi să închirieze un nou spaţiu. Noul sediu al PDL Argeş se află tot pe Bd. Republicii, dar peste drum de ITM. Noul lider al PDL, deputatul Cătălin Teodorescu, este practic obligat acum să-şi strângă lucrurile din cabinetul parlamentar şi să se mute câteva sute de metri mai spre nordul oraşului.  
Ionuţ BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii