Web Analytics
scris miercuri, 22.02.2023

Salarii duble pentru medicii care aleg să profeseze în mediul rural

Noul contract cadru pus în dezbatere publică prevede salarii duble pentru medici dacă merg să profeseze în mediul rural. Astfel, scrie stirileprotv.ro, medicii de familie care aleg să profeseze la țară vor avea veniturile dublate. Mai mult, listele de pacienți au fost micșorate. Asta prevede noul contract cadru pus în dezbatere publică.

Salarii duble pentru medicii care aleg să profeseze în mediul rural

Citește și: Încep săpăturile la fundația Ambulatoriului de specialitate de la Spitalul Județean Argeș. Clădirea va avea două etaje

Conform acestuia, medicul de familie nou-venit într-un sat ar urma să încaseze, timp de 6 luni, cu 50% mai mult decât unul care lucrează în oraș. Asta dacă merge într-o localitate în care nu mai este alt doctor și nici cabinet medical. Acest lucru poate dura un 1 an, cu posibilitatea de prelungire, spun cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Verdict la Tribunalul Argeș: Cristian Cioacă rămâne în închisoare

Pentru a mări numărul medicilor de familie care intră în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, lista de pacienți a fost micșorată de la 1.800 la 1.500. În plus, doctorii vor putea avea un rol mai important în depistarea precoce a bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populației, prin acordarea de consultaţii preventive tuturor persoanelor înscrise pe lista lor. Acestea sunt modificările propuse în noul contract cadru, care ar trebui să intre în vigoare pe 1 iulie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *